Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacenšas florbolā

Ilze Bogdanova

2010. gada 28. aprīlis 14:46

1683

Nedēļas nogalē Apes sporta zālē notika izšķirošās spēles Apes novada atklātajā čempionātā florbolā. Tika noskaidrota labākā no deviņām komandām, kas ieguva pirmo Alūksnes un Apes novada čempionu titulu florbolā.

Pēc priekšsacīkstēm izslēgšanas spēlēs piedalījās “Ilzene/ Zeltiņi”, “Ape”, “Gaujiena”, “Omnibuss” (Alūksne), “Vecmeistari” (Ape), “Vidaga”, FK “Alūksne” un “Alūksne/ Liepna”. Ārpus labāko astoņnieka palika “Apes jaunieši”.

Cīnās par iekļūšanu pusfinālā

Izslēgšanas spēļu pirmajā pārī tikās “Alūksne/ Liepna” un “Ilzene/ Zeltiņi”, uzvaru izcīnīja Ilzenes un Zeltiņu apvienotā komanda. Otrajā spēlē tikās Apes “Vecmeistari” ar “Omnibusu” no Alūksnes. Lai gan pēc pirmajām divām trešdaļām “Vecmeistari” bija izvirzījušies vadībā ar 3:2, trešajā periodā “Omnibusam” izdevās apsteigt pretiniekus, gūstot uzvaru.
Trešā pāra spēle bija paredzēta starp “Api” un FK “Alūksne”, taču alūksnieši uz spēli neieradās, tāpēc “Ape” automātiski ieguva tiesības startēt pusfinālā. Pēdējais pāris bija “Gaujiena” ar “Vidagu”. Līdz pat pēdējām minūtēm gaujienieši atradās iedzinēju lomā un tikai spēles beigu daļā viņiem izdevās izvairīties no zaudējuma.

Finālā – alūksnieši un gaujienieši
Sacensību organizators Juris Ozoliņš informē, ka pirmajā no divām pusfināla spēlēm tikās “Ilzene/ Zeltiņi” un “Omnibuss”, pārliecinoši pārāki ar 5:0 izrādījās alūksnieši. Otrajā pusfinālā tikās “Gaujiena” ar “Api”, uzvaru ar 7:5 izcīnīja gaujienieši. Rezultātā “Omnibuss” un “Gaujiena”  cīnījās par uzvaru turnīrā, bet “Ilzene/ Zeltiņi” un “Ape” cīnījās par 3.vietu.
Bronzas medaļu ieguva “Ilzene/ Zeltiņi”. Līdzīgos spēku samēros aizritēja fināla spēle, kuras rezultātā Alūksnes komanda “Omnibuss” ar 4:6 piekāpās Apes novada “Gaujienai”. Komandā spēlēja Edžus Harkins, Toms Dandens, Kristaps Bērziņš, Nauris Guoģis, Gvido Lielbārdis, Jānis Auziņš, Atis Kļavs, Jānis Riņķis, Mikus Rožkalns, Atis Dandens, Jānis Kūms un Rolands Ozoliņš.

Aicina uz nākamajām sacensībām Apē

Čempionāta izskaņā apbalvoti tika arī rezultatīvākie spēlētāji: Modris Račiks un Andis Āboliņš (“Omnibuss”), Toms Dandens un Kristaps Bērziņš (“Gaujiena”), Arvīds Sams (“Ilzene/ Zeltiņi”) un Rimants Krievāns (“Ape”). Šie spēlētāji saņēma balvas no sacensību atbalstītājiem SIA “Pie Zvejnieka”.

J.Ozoliņš norāda, ka pateicība pienākas arī sacensību tiesnešiem un meitenēm pie sekretāru galdiņa, kas palīdzēja turnīra gaitā. Viņš atklāj, ka pirmajam čempionātam florbolā sekos turpinājums nākamajā gadā, savukārt līdz tam sporta aktivitāšu cienītāji tiek aicināti iesaistīties maijā Apes novada minifutbola turnīrā, kā arī pludmales volejbola sacensībās, kas notiks vasarā.

Kategorijas