Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dziedās skaistākās novadu dziesmas

Agita Bērziņa

2016. gada 4. marts 00:00

8

Alūksnes Kultūras centrā 13.martā pulksten 15.00 skanēs koncerts “No četriem novadiem austs”, izdziedot skaistākās novadiem veltītās dziesmas: Kurzemes novadu pārstāvēs Igo, Zemgali - Samanta Tīna, Vidzemi - Ginta Krievkalna, Latgali -  Atis Auzāns.

Tautā iemīļotie mūziķi, tuvojoties Latvijas valsts 97.dzimšanas dienai, klausītājiem sarūpēja dziesmu ar tādu pašu nosaukumu kā koncerts - “No četriem novadiem austs”. Dziesmas vārdu autore ir Ieva Sircova, mūzikas autors - Arturs Palkevičs, saksofonu iespēlējis novadnieks Zintis Žvarts. Koncerta idejas autors un muzikālais producents ir tautā mīlētais mūziķis un komponists A.Auzāns.

Alūksnē jūtas gaidīti
Dziedātāja G.Krievkalna, kuras dzimtā puse ir Valka, uz Alūksni vienmēr brauc ar lielu prieku. “Alūksne jau sevi pierādījusi ar īpašu viesmīlību un atsaucību. Cilvēki šeit ir atvērti un ir sajūta, ka esi gaidīts. Pagājušajā vasarā Alūksnē viesojāmies ar izrādi “Septiņas vecmeitas”. Uzņemšana bija brīnišķīga! Droši varu teikt, ka tā bija viena no neaizmirstamākajām izrādēm. Tāpēc arī ar koncertu „No četriem novadiem austs” nemaz neko citu nesagaidu. Domāju, ka tā būs sirsnīga tikšanās! Tā būs tikpat vērtīga tikšanās mums, cik skatītājiem, jo emocionālā atgriezeniskā saikne ir tā, kas pašiem māksliniekiem ir ārkārtīgi vajadzīga, lai celtos un turpinātu kaut ko darīt,” stāsta G.Krievkalna. Jaunajā Kultūras centrā viņa uzstāsies pirmo reizi.

Ar lepnumu par Latviju!
“Cilvēkiem, kuri gatavojas nākt uz koncertu, varu garantēt – garlaicīgi nebūs. Visi četri novadi ir tik atšķirīgi, bet tajā pašā laikā, kad viss tiek salikts kopā, mēs ieraugām to krāšņumu, kas ir tā mūsu zeme Latvija. Jebkurš klausītājs jutīsies ļoti aizkustināts, vēl un vēlreiz pārliecināsies, cik  brīnišķīgā un bagātā zemē dzīvojam, ko nekad nenāk par ļaunu sev atgādināt. Ikdienā dzirdam tik ļoti daudz bēdīgu lietu mūsu valstī, tādēļ ir ārkārtīgi svarīgi atgādināt, ka šī ir brīnišķīga zeme,” piebilst G.Krievkalna.
Koncerta moto ir “Ar lepnumu par Latviju!”, jo pirmo reizi Latvijā koncerttūres apskaņošanai pilnībā izmanto tikai Latvijā ražotu aprīkojumu: mikrofonus, bungas un akustiskās sistēmas. “Tieši Latvijā ir radīti izcili tehnoloģiju sasniegumi mūzikas jomā, ko mēs, mūziķi, šajos koncertos parādīsim. Vēlamies, lai arī klausītāji sajustu prieku par mūsu zemē radīto, jo mums patiesi ir, ar ko lepoties!” saka A.Auzāns. ◆

Kategorijas