Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sporta svētkos “Mežiniekos” - labākie alūksnieši

Didzis Bauers

2016. gada 4. marts 00:00

5

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki” notika Latvijas čempionāts biatlonā un tautas slēpojums “Alūksne 2016“. 

Starp līderiem - mūsējie
Piektdien un svētdien notika Latvijas čempionāts biatlonā pieaugušajiem, junioriem, jauniešiem un veterāniem, kur Latvijas labākie biatlonisti sacentās sprintā un iedzīšanā. Piektdienas sacensībās labākie alūksnieši: D grupā Reinis Volbergs izcīnīja 2.vietu; C grupā labākā - Anastasija Ņedaivodina, 2.vietā - Sanita Buliņa; A grupā Regīna Rudzīte – 3.vietā; B grupā Kristaps Deksnis – 3.vietā; junioriem Vladislavs Ņedaivodins – 1.vietā, Ingus Deksnis – 4.vietā. Vīriem uzvarēja Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks – 3.vietā. Svētdienas iedzīšanas sacensībās labākie alūksnieši: A.Ņedaivodina – 2.vietā; junioriem uzvarēja V.Ņedaivodins, I.Deksnis – 2.vietā; vīriem nestartēja A.Rastorgujevs, tāpēc ātrākais bija O.Muižnieks; B grupā K.Deksnis – 3.vietā; A grupā R.Rudzīte – 3.vietā.

Laba trase
“Sacensības izdevās, bet otrajā dienā negāja šaušana, īpaši meitenēm, kuras kopējā startā bija satraukušās. Mums iedzīšanas sacensības šogad izdevās pirmo reizi. Vispār šogad ir tikai trīs sacensības un vienas vēl priekšā. Sestdien brauksim uz Latvijas čempionātu slēpošanā Madonā, kur pūš sniegu un var slēpot visu ziemu. Mums šī sezona iznāca ar diviem pārtraukumiem, tāpēc arī konkurentiem izdevās labāk sagatavoties, jo paveicās ar sniegu. Bet sacensībām distances un šautuve tika sagatavotas lieliski, visi brīnījās, ka tik laba trase un nav mākslīgā sniega. Daugavpilī vispār nav sniega, tāpēc viņiem bija iespēja paslēpot. Andrejs parādīja līmeni, kā jābūt, un arī Oskars, kurš apsteidza izlases dalībniekus - diemžēl tagad mums izlase ir šādā līmenī. Bet jāņem vērā, ka tagad ir pagājis tikai viens gads, kad ar izlasi sāka nopietni strādāt jaunie treneri, lai gan manējiem - Ingum un Vladislavam - arī nokritās rezultāti Pasaules junioru čempionātā, kad viņi trenējās ar izlasi. Kad es trenēju, rezultāti bija labāki. Bet katram ir savas sagatavošanas nianses, un domāju, ka paies pāris gadi un rezultāti uzlabosies, jo uzreiz noteikti nebūs. Par Vladislavu nezinu, bet Ingus noteikti turpinās biatlonista karjeru. Tagadējās izlases dalībnieki ir priecīgi, ka pievienojies Ingus, jo rodas konkurence un labāks progress. Cik zinu, Andrejs turpinās trenēties atsevišķi no izlases. Prieks, ka mums pēdējos gados ir labs domes atbalsts un tiekam pie laba inventāra, jo agrāk bija ļoti grūti. Tagad nevar sūdzēties, jo visu laiku kaut ko nopērkam,” stāsta biatlona treneris Sergejs Sverčkovs.

Sācies čempionāts
Ir sācies Pasaules čempionāts Norvēģijā, kur jācer uz Andreja veiksmīgu startu, lai gan viņš pats atzina, ka sacensībās Alūksnē nejūtas vēl atlabis no saaukstēšanās. Alūksniete Žanna Juškāne pēc lielāka pārtraukuma ir atgriezusies ierindā, lai gan nestartēja mājās. Viņa piedalīsies Pasaules čempionātā, lai pacīnītos par vietu sieviešu komandā, kura veiksmes gadījumā nākamgad varēs piedalīties Pasaules kausa sacensībās divu cilvēku sastāvā.

Alūksnieši - arī ātrākie
slēpotāji
20 kilometru distancē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas biatlona izlases līderis, alūksnietis A.Rastorgujevs. Par 2.-3.vietu izvērsās cīņa starp alūksnieti O.Muižnieku un bijušo biatlonistu, šobrīd treneri Ilmāru Brici. Visu distanci abi veica cieši blakus, un tikai finiša spurtā Oskars izrādījās ātrāks. Jāatzīmē, ka viņš bija pagājušā gada uzvarētājs. 5.vietā - Atis Putnis. V20 grupā 10 kilometru distancē uzvarēja Rolands Zarītis. V40 grupā uzvarēja Mairis Arājs, bet dāmu konkurencē – Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka. V50 grupā 2.vietā - Ivars Fērmanis, 3.vietā - Jurijs Gončarovs. 5 kilometru distancē ātrākā S15 grupā - Inese Golubeva, V12 grupā ātrākais - Daniels Kodaļevs. ◆

Kategorijas