Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saimnieko paši

Diāna Lozko

2016. gada 4. marts 00:00

50

Virešos nu jau mēnesi veikalā līdzi ņemšanai var izvēlēties gardus ēdienus. Ar laiku te taps arī kafejnīca, kurā varēs izbaudīt nesteidzīgu atmosfēru Vidzemes šosejas malā.

Bijis pieprasījums
Ēdienu līdzi ņemšanai var iegādāties veikala telpās, kas te darbojas jau aptuveni gadu. Veikalu vada divas Annas Kucinas - māte ar meitu. Agrāk ģimene vadījusi viesu māju “Melderītis”. “Strādājām tur desmit gadus, rīkojām banketus. Arī tur varēja iegādāties karstās pusdienas līdzi ņemšanai. Viesu namā varēja arī nakšņot, un šo iespēju izmantoja tūristi no Igaunijas un Krievijas. Bija arī pirtiņa, taču, beidzoties īres līgumam, beidza pastāvēt arī viesu nams,” stāsta meita Anna. Viņa atzīst, ka ideja par ēdienu līdzi ņemšanai radusies, jo bijis pieprasījums. “Ar laiku centīsimies pabeigt arī kafejnīcas telpas šajā pašā ēkā, lai varētu rīkot banketus un piedāvāt naktsmājas. Centīsimies atjaunot to, kas bija viesu namā “Melderītis”,” stāsta meita Anna.

Ļoti iecienītas ir konfektes
Veikalā iegriežas ne tikai Virešu iedzīvotāji, bet arī šoferi, kas dodas ceļā vai nu uz Rīgas pusi, vai arī uz Igauniju un Krieviju. Ļoti iecienītas ir konfektes, ko labprāt iegādājas tālbraucēji. Visiecienītākās ir “Gotiņas”, kā arī “Laimas” šokolādes izstrādājumi. Šis ir pēdējais veikals Vidzemes šosejas malā līdz robežai, tāpēc daudzi te iegādājas ciemakukuli mājās palicējiem. A.Kucina stāsta, ka cilvēki ir dažādi: daži iepērkoties nerunā, bet citi pastāsta gan jaunumus, gan kaut ko par savu dzīvi. “Te jau visi ir pazīstami. Dienas laikā te ienāk diezgan daudz cilvēku,” stāsta A.Kucina.

Jāmāk pareizi pasniegt
Meita Anna stāsta, ka ēdienu ziņā uzņēmums noteikti vēlas attīstīties un piedāvās arī kaut ko nebijušu. “Jārēķinās gan ar to, ka cilvēki jauninājumus uzņem piesardzīgi. Ir jāmāk visu pareizi pasniegt un ieinteresēt,” viņa teic.
Par lielākajiem izaicinājumiem uzņēmējdarbībā meita Anna uzskata biznesa uzsākšanu, jo to nereti pavada bailes, ka cilvēki to varētu nepieņemt. “No tā nevajadzētu baidīties un lietas būtu jādara no sirds. Ir jācenšas darīt un iet uz priekšu, kā arī piesaistīt ar “odziņām”, kas katram ir savējās,” saka meita Anna. Viņu biznesā iesaistījuši vecāki. “Man bija daudz darba piedāvājumu projām no mājām, bet sapratu, ka labāk ir būt pašai sev priekšniecei, jo pati varu sevi jebkurā mirklī paslavēt, sev aizrādīt, ja kas ne tā izdarīts, un sevi attīstīt. Vecāku ieguldītais darbs ir liels, tāpēc negribas to visu aizlaist vējā. Kamēr esam visi kopā, tikmēr cīnāmies!” saka meita Anna. ◆

Kategorijas