Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skrien Kanāriju salās

Agita Bērziņa

2016. gada 9. marts 09:21

870

Andris Ronimoiss uzrādījis lieliskus rezultātus ultramaratonā “Transgrancanaria” Kanāriju salās Spānijā. Sapņotais “top 100” kļuvis par “top 30” - 905 dalībnieku konkurencē viņš izcīnīja 27.vietu! 125 kilometrus Andris veica 16 stundās 32 minūtēs un 21 sekundē.

“Šīs sacensības man bija ļoti svarīgas. Bija svarīgi nostartēt augstā līmenī, lai pārliecinātos, ka nākotnē varu cīnīties arī ar pasaules vadošajiem skrējējiem. Mērķis būtībā ir izpildīts. 27.vieta debijas reizē Pasaules tūrē (“Ultra Trail World Tour”), manuprāt, ir labs rezultāts. Ir arī skaidrs, pie kā ir jāstrādā, lai nākotnē būtu vēl augstākā pozīcijā. 125 kilometrus garā distance bija ļoti sarežģīta. Sevišķi daudz zaudēju, skrienot lejā no kalna. Līderu ātrumi noskrējienos ir prātam neaptverami! Šajā aspektā šobrīd esmu pilnībā nekonkurētspējīgs. Ļoti labi gāja garajos kāpumos - tur mani distances laikā neviens nespēja apdzīt. Pirmajos 90 kilometros sacentos tikai ar sevi un distanci, konkurentus pilnībā ignorējot. Tikai 90.kilometrā, kad sapratu, ka vēl ir daudz spēka, sāku lēnām palielināt tempu un atlikušajos 35 kilometros apsteidzu vairāk nekā 30 konkurentus,” stāsta sportists. Viņš pateicas visiem, kuri juta līdzi! Zinot, ka ir atbalsts, skriet bijis vieglāk, bet tas uzlicis arī lielāku atbildību.

Sacensībās piedalījās arī alūksnieši Kristaps Pilskalns un Roberts Sukonovs. “Arī viņi ir apmierināti ar sasniegtajiem rezultātiem. Kristaps 86 kilometrus garo distanci pieveica nepilnās 14 stundās, bet Roberts 43 kilometrus garo distanci – 5,5 stundās,” stāsta A.Ronimoiss.

Kategorijas