Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Divas skaistas koncerta dienas aprūpes centrā ,,Alūksne’’

Šodien, 9. martā centra iemītniekus un darbiniekus ar plašu, daudzpusīgu programmu iepriecināja Mārkalnes skolas 1, 2, 4, 5, un 7 klases skolēni ar savām skolotājām- Janitu Keivu un Zoju Čakšu.

Vispirms skatītāju vērtējumam tika nodota mūsdienas rakstnieces Ineses Zanderes ,,Māsa un brālis’’, iestudējuma galvenos varoņus brāli attēloja Raitis ( 4. klase),viņš  vēlāk klātesošos iejūsmināja arī ar garo dzejoli par odu ,bet māsu Karmena( 7. klase), pēc tam sekoja dzeja, solo dziedājumi, lustīgas krievu tautas dziesmas, dejas mūsdienu ritmos, bija arī kopā dejošana ar klientiem, kurā iesaistījās arī darbinieki.

Nobeigumā bija arī divas kopējas dziesmas ,,Joka pēc alfabēts’’ un kā uzsvēra skolotāja J.Keiva, latviešiem ir arī daudz spēka dziesmu un pēdējā no abām dziesmām arī tika nodziedāta un tā bija ,,Pie Dieviņa gari galdi’’. Atvadoties direktores vietas izpildītāja Baiba Meistare  pateicās par sniegumu un priecājās, ka tik mazas skolas kolektīvs ir tik  radoši sagatavots koncertam un novēlēja būt stipriem arī priekšā stāvošajām pārmaiņām. Bērni bija sagatavojuši arī dāvanas un kopā ar mājturības skolotāju izcepuši maizītes.
Bet 8. martā pie klientiem ar pavasara koncertu viesojās jau pazīstamais un iemīļotais Mālupes sieviešu ansamblis ar savu vadītāju Irēnu Andronovu.

Viņu pienesumā bija 10 dziesmas ,kuras aizskāra klausītāju sirdis, bet ar to jau dziedāšana neizbeidzās, varētu sacīt, ka sākās koncerta otrā daļa tikai tagad dziesmas izvēlējās  centra aktīvās dziedātājas un ansamblis pievienojās, tā braši tika nodziedātas vairākas tautas dziesmas, izskanēja , kopā padziedāšana beidzās ar optimistisko ,,Bēdu manu lielu bēdu’’.

Paldies par jauko koncertu un reizē arī novēlējumu svētkos teica centra vecākā medicīnas māsa Maija Kļaviņa, kurai reizē bija arī tikšanās ar sava pagasta dziedātājām.

Liels paldies par iepriecinājumu un labestību! Lai visi kopā mēs spētu košāk ziedēt un sagaidīt Lieldienas!

Kategorijas