Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes ezers - “ziemeļu meka”

Diāna Lozko

2016. gada 11. marts 00:00

12

Uz Alūksnes ezera nedēļas nogalē pulcējās deviņas zemledus makšķernieku komandas, lai kopīgi piedalītos Latvijas Republikas 2016.gada čempionātā zemledus makšķerēšanā. Šāds čempionāts Alūksnē notika pirmo reizi.

Ziema - stabilāka nekā citur
Biedrības “Latvijas makšķerēšanas sporta federācija” ģenerālsekretārs Agris Rudzāns informē, ka sacensību posms noticis Alūksnē, jo tā ir “ziemeļu meka”. “Te ziema ir stabilāka nekā jebkur citur Latvijā. Mums bija jārīko posms tur, kur to var izdarīt laika apstākļu dēļ. Sacensību rīkošanai atsaucās arī pašvaldības aģentūras “Alja” direktors Māris Lietuvietis un viņa puiši. Noteikti nākošajos gados, ja būs atbalsts, rīkosim sacensības Alūksnē atkal,” teic A.Rudzāns. No Alūksnes gan, diemžēl, neviens zemledus makšķernieks sacensībās nepiedalījās. “Čempionāta formāts nedaudz atšķiras. Protams, var pieteikties uz kādu posmu un zinu, ka cilvēki interesējās, taču Latvijas čempionātā tomēr ir vajadzīgas komandas, lai gan makšķernieki tiek vērtēti arī individuāli. Jāņem vērā, ka sacensības notiek divu dienu garumā un katrā komandā ir pieci dalībnieki. Sacensības notiek ierobežotos sektoros un tas nav tik ierasti kā parastajos tautas klases turnīros, kur diezgan brīvi var izvēlēties vietu, kur makšķerēt. Te konkurenti tomēr ir iespiesti pūlītī,” stāsta A.Rudzāns. Viņš atzīst, ka komandu izveidošana nebūt nav tik viegls process, jo prasa ne tikai atrast domubiedrus, bet arī finansiālus līdzekļus un laiku. “Nav viegli atrast uzreiz piecus domubiedrus, kuri būtu gatavi ziedot laiku un līdzekļus. Šoreiz arī varētu būt tā, ka trūka informācijas, jo čempionāta posma organizēšana Alūksnē notika ātri - pusotras nedēļas laikā,” teic A.Rudzāns.

Sacensības bija ļoti
interesantas
Viņš atzīst, ka sacensības Alūksnē bijušas ļoti labas. “Daudzas komandas gan neieradās uz sacensībām, jo bija ziemu jau aizmirsušas. Kurzemnieki un pierīgā dzīvojošie morāli jau bija pārslēgušies no ziemas uz pavasari. Nevarēja arī atbraukt mūsu regulārie ciemiņi no Pēterburgas, kuri vienmēr apmeklē Latvijas čempionātu. Šoreiz viņiem notika Krievijas zemledus makšķerēšanas čempionāts. Arī igauņi tomēr neieradās, bet sacensības bija ļoti interesantas. Varbūt dažiem nepatika, ka zivis bija mazas, bet bija arī daudzi pārsteigumi. Uzskatu, ka izdevās ļoti sportiskas sacensības,” pauž A.Rudzāns.
Divu posmu cīņā ar stabilu un līdera cienīgu rezultātu startēja LIARPS komanda no Balviem (kopējais loma svars – 41,015 kilogrami), 2.vietā – BSM-Eboat no Rīgas (37,912 kilogrami), 3.vietā Team Agat-Finnex no Rīgas (36,361kilogrami). Individuālajā vērtējumā par Latvijas čempionu zemledus makšķerēšanā kļuva lietuvietis Aidas Sunta, kas pārstāv Dobeles komandu. Viņa loms abu posmu kopsummā – 10, 387 kilogrami. 2.vieta - Raimonds Kinerts (BSM-Eboat.LV) ar kopējo lomu 9,566 kilogramiem, bet 3. vieta Kārlim Goldmanim (LIARPS) ar 9,355 kilogramiem kopējā loma. ◆

Kategorijas