Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Juteklisko fotogrāfiju meistars

Diāna Lozko

2016. gada 11. marts 00:00

5

Alūksnes pilsētas bibliotēkā šonedēļ atklāta novadnieka, izcilā fotomākslinieka Gunāra Bindes fotoizstāde, kur parādīta sieviešu jutekliskā daba. Otrdien ikvienam bija iespēja arī tikties ar tās autoru.

Bibliotēkā aplūkojama izstāde, kura tapusi deviņdesmitajos gados. “Vispirms tā tika izstādīta Daugavas muzejā, bet vēlāk to paprasīja izstādīt Kuldīgā. Tā nu to aizsūtīja uz turieni, un kopš 1993.gada tā klejoja līdz pat pagājušajam gadam, kad beidzot nokļuva Liepājā. No turienes to atvedu uz mājām līdz brīdim, kad šogad mani pie sevis aicināja Ērmaņu muižas īpašnieks Uģis Prauliņš. Teicu, ka varu atvest arī fotogrāfijas, un nu šī izstāde no turienes beidzot atnākusi līdz šejienei,” stāsta G.Binde. Viņš priecāšoties, ja tagad izstāde paklejos pa malēniešu pusi.
G.Bindes tēva mājas atrodas Bejā. “Tiltiņi” ir vieta, kur viņš vēl aizvien lolo ideju izveidot muzeju. “Man ir ļoti daudz grāmatu par fotogrāfiju, kā arī sakrāta dažāda fototehnika. Te varētu izveidot muzeju, taču kurš gan to visu apsargās? Neviens no maniem tuviniekiem tur nevēlas dzīvot,” stāsta G.Binde. Neņemot vērā apstākļus, viņš šo ideju gadu gaitā nav atmetis. Skandalozais fotogrāfs uzsver, cik svarīgi tomēr aiz miesiskā saskatīt garīgo, un atzīst, ka ir vērtības, kuras neviens nevar ne nopirkt, ne pārdot.
Fotoizstāde bibliotēkas otrajā stāvā būs aplūkojama visu martu. ◆

Kategorijas