Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieldienu orientēšanās

Līga Vīksna

2016. gada 18. marts 00:00

11

Liepnā 27.martā ikviens būs gaidīts uz Lieldienu pasākumu. Tajā Liepnas jauniešu saime jau trešo gadu organizēs arī Lieldienu orientēšanos.

Pulksten 13.00 Liepnas tautas namā sāksies Lieldienu pasākums – andele, kur gaidīs amatniekus tirgojam savu preci. Būs arī olu ripināšana un šūpošanās. Savukārt pulksten 16.00 starts tiks dots Lieldienu orientēšanās sacensībām, bet 20.00 sāksies nakts orientēšanās pieaugušajiem.

Bērni – dienā, pieaugušie – naktī
Liepnas jauniešu saimes vadītāja Laura Virsniece stāsta, ka no pulksten 15.30 sāksies reģistrācija Lieldienu fotoorientēšanās sacensībām bērniem, kurām starts tiks dots pulksten 16.00. Tajās var piedalīties interesenti līdz 16 gadu vecumam. “Viņiem būs fotoorientēšanās ar dažādu uzdevumu veikšanu kontrolpunktos Liepnas centrā. Katram dalībniekam tiks fiksēts laiks, ar kādu veiks distanci. Uzvarētājiem būs balvas, ko mums palīdzējuši sarūpēt sponsori: SIA “ASG Plus” no Pededzes pagasta, Liepnas tautas nams un Liepnas pagasta pārvalde,” saka L.Virsniece.
Savukārt pulksten 20.00 no Liepnas tautas nama sāksies Lieldienu nakts orientēšanās pieaugušajiem. Jāuzsver, ka tai pieteikties interesenti aicināti līdz 24.martam. “Iesildīsimies kopā ar mūsu sportisti Zandu Šķetiku, kura arī pati piedalīsies. Pieaugušajiem distance jāveic 3,5 līdz 4 stundu laikā. Obligāts nosacījums ir, ka visu skrējiena laiku komandai jābūt kopā. Distance būs Liepnas centrā un 3 kilometru rādiusā ap to. Lielāku punktu skaitu varēs iegūt, ja apmeklēs no pagasta centra tālākos kontrolpunktus. Nosakot uzvarētājus, vērā ņemsim gan trasē pavadīto laiku, gan iegūto punktu skaitu. Pēc apbalvošanas būs arī kopīga cienāšanās,” stāsta L.Virsniece.  Pieaugušo sacensībām sponsori ir Alūksnes izaugsmes un izklaides centrs “Prelūdija”, Liepnas pagasta pārvalde un tautas nams. Uzrunāti arī vēl citi sponsori, no kuriem gaida vēl atbildi.

Azarts un cīņasspars
“Pagājušā gada pieredze liecina, ka starp pieaugušajiem dalībniekiem bija gan 18 gadus veci, gan tie, kuriem jau 50. Visiem ir azarts, cīņasspars, turklāt neviens no viņiem nav profesionālis sportā – visi ir Liepnas pagasta iedzīvotāji kopā ar saviem draugiem un ģimenes locekļiem. Tā ir iespēja lieliski kopā pavadīt laiku! Gaidām interesentus arī no citiem pagastiem! Lai nenotiktu blēdīšanās, tāpat kā pērn nakts sacensību laikā Liepnas jauniešu saimes pārstāvji savās automašīnās patrulēs un vēros, vai viss norit godīgi, kā arī gādās par drošību,” saka L.Virsniece.
 Pieteikties uz nakts orientēšanos var pa tālruni 26317742, sociālajā tīklā “Facebook.com” Liepnas jauniešu saimes profilā vai pa e-pastu “liepnas.jauniesi@gmail.com”. ◆

Kategorijas