Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Siera kūka ar zemeņu mērci

Agita Bērziņa

2016. gada 18. marts 00:00

29

Kūkas pamatnei 200 gramus “Selgas” cepumu ar šokolādes garšu sajauc ar 100 gramiem izkausēta sviesta. Veidnē ieklāj cepampapīru, malas ieziež ar sviestu. Masu liek veidnē, izlīdzina un kārtīgi piespiež veidnes dibenam. Saputo trīs paciņas svaigā siera “Rasa”. Pievieno 200 mililitrus saldā krējuma un saputo. Pievieno pūdercukuru (100 līdz 250 gramus), 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes, 1 ēdamkaroti vaniļas cukura. Masu puto, pa vienai pievienojot 3 olas. Beigās pielej 2 ēdamkarotes citrona sulas un saputo. Veidnē lej siera masu. Kūku liek cepeškrāsnī un cep apmēram stundu 160 grādos. Cepeškrāsns zemākajā nodalījumā ieteicams novietot karstumizturīgu trauku ar ūdeni, lai kūka cepoties neplaisā. Kūku dzesē, atstājot formā. Pasniedz ar zemeņu mērci: sablenderē saldētas zemenes (arī avenes) ar cukuru. ◆

Kategorijas