Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tempļakalna tiltam Gada balva

Līga Vīksna

2016. gada 18. marts 00:00

4

Alūksnes Tempļakalna ielas gājēju tilts kā objekts saņēmis konkursa “Latvijas Būvniecības Gada balva 2015” godalgu – 3.vietu nominācijā “Jauna inženierbūve”.

Konkursam, kura devīze ir - drošība un kultūras mantojuma saglabāšana, savu objektu pieteica Alūksnes novada pašvaldība. Kopumā no Latvijas bija pieteikti 95 objekti. Vērtēšanas kritēriji tika  attiecināti uz ēku un objektu būvkonstruktīvo drošību, arhitektonisko izteiksmību, materiālu un darbu izpildes kvalitāti, mikroklimatu, sociāli ekonomiskajiem ieguvumiem un pielietotajiem inovatīvajiem risinājumiem.
“Tilta pasūtītājs ir Alūksnes novada pašvaldība, projekta izstrādātājs - SIA “Projekts 3”, būvfirma - SIA “Tilts”. Apbalvojumu saņēma gan projekta izstrādātāja un būvfirmas, gan arī pasūtītāja – Alūksnes novada pašvaldības – pārstāvis,” stāsta pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka. Tika apbalvoti arī labākie nozares speciālisti. Nominācijā “Gada būvdarbu vadītājs 2015” 3.vietu saņēma  Kirils Loškarjovs (SIA “Tilts”), kurš bija būvdarbu vadītājs Tempļakalna ielas gājēju tilta rekonstrukcijas projektā.
17.martā Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji piedalīsies cita būvniecības konkursa - skates „Gada labākā būve Latvijā 2015” - 3.kārtā, kur starp 2015.gada labākajiem Latvijas būvniecības objektiem ir Alūksnes muižas apbūves brūža ēka un Tempļakalna ielas gājēju tilts. ◆

Kategorijas