Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbolā jau noskaidroti pusfinālisti

Didzis Bauers

2016. gada 18. marts 00:00

15

Alūksnes novada čempionāts basketbolā tuvojas noslēgumam - komandas sestdien izspēlēja pēdējās apļa spēles un svētdien noskaidroja pusfinālistus.

Sadala vietas turnīra tabulā
Sestdien notika pēdējās trīs 1.līgas apakšgrupas spēles. Tajās tika noskaidrots komandu izvietojums turnīra tabulā. Trīs komandām tas bija vienāds, tāpēc uzvarētāji tika noskaidroti pēc papildu rādītāja:  labāka iegūto - zaudēto “grozu” starpība savstarpējās spēlēs. Tas ļāva kā labākajai komandai, kas kvalificējās izslēgšanas spēlēm, būt komandai “4plus”, kura ļoti aizraujošā spēlē piekāpās “Alsviķiem” ar rezultātu 101:108 pagarinājumā. Tas deva tiesības komandai spēlēt ar 2.līgas otro spēcīgāko komandu “Burgeri” - nosacīti vājāku pretinieku. Otrajā vietā turnīrā finišēja “Alsviķi”, kuriem pretiniekos - “BJSS” no 2.līgas. Trešo vietu izcīnīja komanda “Lave”, uzvarot “Meža zemes” - 71:54. Par nepalikšanu pēdējā vietā spēlēja “Standarts” ar “Virsaiti” - 85:79.

Pārsteidz “Standarts”
Svētdien tika aizvadīti ceturtdaļfināli vīru komandām. Kā pirmās sacentās komandas “4plus” - “Burgeri” - 91:64. Jaunieši pārliecinoši uzvarēja gados vecākos kungus. Otrā cīņā jaunajiem sporta skolas basketbolistiem bija iespēja pakutināt nervus pagājušā gada čempioniem, bet jauniešiem pietrūka ticības un pašatdeves spēles sākumā. Rezultātā “Alsviķi” - “BJSS” - 110:67. Pagājušā gada finālistiem “Lave” pretī stājās Apes komanda “Virsaitis”, kurai neatradās, ko likt pretī alūksniešiem, – 99:84. Pati aizraujošākā spēle svētdienas vakarā izvērsās starp “Standartu” un “Meža zemēm”. Vienlīdzīga cīņa ritēja līdz pat pēdējai sekundei, tomēr precīzāks izrādījās “Standarts”, atstājot ierastos turnīra pusfinālistus “Meža zemes” aiz borta – 66:61.

Nemainīgs sastāvs –
panākumu atslēga
“Jāņem vērā, ka pirms novada čempionāta speciāli nav sanācis kopā trenēties. Komandā pēc spēlēm pārrunājam, kā uzlabot spēles kvalitāti. Jāņem vērā, ka ir izspēlēts noteikts daudzums spēļu, tāpēc turnīra gaitā esam pakāpeniski saspēlējušies, esam atraduši savas kombinācijas. No tā mums rodas sava spēles atslēga, kas pārvēršas veiksmē. Jāatzīmē arī, ka sastāvs mums ir nemainīgs. Jau vairākus gadus saglabājas 80 procenti pamatsastāva, ir arī puiši, kas spēlējuši citos novada komandu sastāvos un tagad ir pie mums,” stāsta komandas “Standarts” pārstāvis Dzintars Salaks.
Viņš norāda - savstarpējas sapratnes pamatā ir draudzība un sportiskais azarts. “No malas nevienu finansiāli nepiesaistām, tāpēc arī cīņas spars mums ir nemainīgs. Uzskatu, ka ar komandu “Standarts” vienmēr ir rēķinājušies - ja aiziet spēle, varam pārsteigt jebkuru. Protams, ir problēmas kā visiem, jo ne vienmēr varam savākties labākajā sastāvā,” viņš saka.

Sagādā galvassāpes
pretiniekam
Dz.Salaks atzīst - komandas “Standarts” kodolu veido 25-30 puiši, no kuriem daudzi diemžēl aizņemti citās ikdienas sporta aktivitātēs, mācību procesā,  ģimenes un darba gaitās. “Prieks, ka esam iekļuvuši pusfinālā - tas mums izdevies pirmo reiz. Visu laiku esam uz to gājuši, un šoreiz viss ir sanācis. Nākamajās spēlēs noteikti mēģināsim pārsteigt pretiniekus un sagādāt viņiem nedaudz galvassāpju, jo mūsu komanda ir “Standarts” - ar to basketbola aprindās ir pateikts viss. Priecē, ka ar nemainīgu sastāvu esam sevi pakāpeniski pierādījuši - to nevar noliegt neviens. Lai uzvarētu mūs, pretinieki spiesti meklēt labākus spēlētājus ārpus novada. Tas ir normāli, ka esam novērtēti. Uzvarēt grib katra komanda, tikai kāda tam ir cena... Mums ir uzstādījums, ka nemeklēsim nevienu citu labāku, lai paši sēdētu uz soliņa. Mēs tomēr esam vienaudži un domubiedri, kuriem pašiem gribas spēlēt, un, ja izdodas uzvarēt, tas ir dubultā patīkami,” saka Dz.Salaks. Viņš vērtē, ka citām komandām nav vērojams progress. “Tam par pamatu, protams, ir gūtās traumas, jo basketbols ir traumatisks sporta veids - to var redzēt pēc spēlētājiem, kuri kļuvuši par līdzjutējiem. Tas liek komandām, lai noturētos līmenī, ņemt spēlētājus no malas. Šogad tas ir atļauts, un mēs neiebilstam, jo tas paaugstina gan kopējo, gan mūsu basketbolistu līmeni. Tas ir arī interesantāk līdzjutējiem. Īpašs paldies komandas faniem, atbalstītājiem: SIA “JM Grupa”, SIA “Abio”, SIA “Līvs AM”!” stāsta Dz.Salaks.

Spēļu grafiks nedēļas nogalē
Rītdien, 19.martā, sāksies pusfinālu spēles vīriešu komandām. Pulksten 14.00 pirmais pusfināls starp “4plus” un “Standartu”. Otrais - pulksten15.30 starp “Alsviķiem” un “Lavi”. Svētdien paredzēti jau fināli: par 3.vietu pulksten 15.00, par 1.vietu pulksten 16.30. Jāatgādina, finālā uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.
Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionātā “BJSS Alūksne” aizvadīs pēdējo spēli šosezon - tā paredzēta Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē 18.martā pulksten 20.00 ar “BK Daugavpils novads”. ◆

Kategorijas