Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Inese Ērmane izdod debijas albumu

Agita Bērziņa

2016. gada 18. marts 00:00

414

Jaunā dziedātāja Inese Ērmane, kuras dzimtas saknes ir Apes novadā, izdevusi savu pirmo solo albumu “Nāc blakus man”. Latvijas mūzikas vidē viņa sevi pieteica vien pērn decembrī, publicējot savu pirmo videoklipu pašas radītajai dziesmai “Es nebaidos”, kurai sekoja albuma otrā dziesma - skaists un romantisks duets ar Normundu Rutuli “Pusnakts stundā”.

“Dziedu jau kopš agras bērnības, vecvecāki saka, ka vispirms esot iemācījusies dziedāt un tikai tad - runāt. Jau skolas gados piedalījos dažādos bērnu popmūzikas raidījumos un konkursos. Vēlāk dziedāju Sarkanajā Rīgas korī, pašlaik vēl turpinu dziedāt Rīgas Zelta korī, vairākus gadus uzstājos arī kā solo māksliniece ar franču skaistāko dziesmu programmu. Esmu apguvusi vokālu vairākus gadus, kā arī papildinājusi zināšanas dažādās meistarklasēs. Tā kā nāku no muzikālas ģimenes - mans vectētiņš Daumants bija mūzikas pedagogs un kordiriģents Apes vidusskolā un muzikalitāte no viņa ir turpinājusies tālāk mūsu dzimtā, - tad varu teikt, ka mūzika man ir ielikta jau šūpulī. Pašlaik esmu ļoti laimīga, redzot, ka arī mans dēls Roberts startē konkursos kā dziedātājs,” atklāj I.Ērmane.

Api atceras siltām atmiņām
I.Ērmanei saglabājušās ciešas saites ar tēta un vecvecāku dzimto vietu. “Apē viesojos vairākas reizes gadā, lai tiktos ar radiem. Nu jau gan man, gan māsīcām ir bērni, un satiekoties visiem ir liels prieks un liela rosība! Iebraucot Apē, mani vienmēr pārņem siltas sajūtas, jo atceros bērnību un vasaras pie vecmāmiņas Ērikas Ērmanes. Abi vecvecāki ir jau aizsaulē, taču siltas atmiņas saglabājušās. Esmu dziedājusi vairākos Apes pilsētas svētkos, kā arī Apes un Alūksnes novada fonda organizētajos pasākumos kopā ar māsīcu Ilzi Ērmani. Mēs jau kopš bērnības visos ģimenes svētkos esam kopā muzicējušas, tāpēc tas vienmēr ir liels prieks un forša kopības sajūta! Apes un Alūksnes novada publika ir ļoti atsaucīga un sirsnīga - to ļoti jūt un tas palīdz atvērties sirdīm,” stāsta dziedātāja.

Dzied kopā ar Rutuli un Ērgli
Ideja par sava albuma izdošanu I.Ērmanei radās pirms gada, kad vasarā viņa uzrunāja komponistu Jāni Ķirsi un nosūtīja viņam savu dzeju. Kopā radītas desmit kompozīcijas „easy listening”  noskaņās. Latvijā šim žanram nav apzīmējuma. Tā ir viegli klausāma, nedaudz intīma mūzika ar džezīgām niansēm. “Pamazām tapa dziesma pie dziesmas, tostarp arī divi dueti, kuros kopā ar mani dzied Normunds Rutulis un Andris Ērglis. Esmu ļoti laimīga par abu lielisko viesmākslinieku dalību gan albumā, gan albuma prezentācijas koncertā. Patiesībā kā solo māksliniece darbojos jau vairākus gadus, bet neesmu plašāk zināma, jo koncertēju dažādos pasākumos ar franču programmu un agrāk pati rakstīju dziesmas tikai franču valodā. Ar laiku daudz cilvēku nāca klāt, izteica komplimentus un jautāja, kad es sākšot dziedāt latviski. Tādējādi nolēmu izaicināt sevi un mēģināt radīt kaut ko latviski, un esmu priecīga par to, ka ir izdevies! Nolēmu plašākai publikai parādīties tagad, jo līdz šim mana prioritāte bija ģimene. Man ir divi bērni, kuri tagad ir paaugušies, tāpēc ir vairāk laika nodarboties ar to, kas ir mans aicinājums un ko visu mūžu esmu gribējusi darīt – ar mūziku,” viņa atklāj. ◆

Kategorijas