Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam 13.vieta Pasaules kausa noslēdzošā posma iedzīšanā

Leta

2016. gada 19. marts 16:59

340

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Krievijas pilsētā Hantimansijskā izcīnīja 13.vietu Pasaules kausa sezonas noslēdzošā, devītā, posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Pēc devītās vietas sprintā iedzīšanas distanci Rastorgujevs iesāka ātri un pirmajā aplī slēpojumā bija trešais veiklākais, bet tas neliedza guļus aizvērt pirmos piecus mērķus un pakāpties uz astoto pozīciju. Otro apli Rastrogujevs jau slēpoja lēnāk, bet atkal aizvēra visus piecus mērķus un pēc pusdistances jau bija septītais, tiesa, pirmais sešinieks bija patālāk.

Arī trešajā šaušanā Rastorgujevs šāva nedaudz lēnāk par konkurentiem, bet nopelnīja vienu soda apli un pēc tās bija atkāpies uz desmito pozīciju, bet vēl viens soda aplis arī ceturtajā šaušanā lika atkrist ārpus pirmā desmitnieka. Tomēr pēdējos kilometros viņš, apsteidzot divus konkurentus, izrāva 13.vietu.

Sacensībās uzvaru guva trīs soda apļus nopelnījušais vācietis Simons Šemps, kurš par 8,5 sekundēm apsteidza norvēģi Juhannesu Tingnesu Bē. Savukārt trešo vietu izrāva cits vācietis Ēriks Lesers.

Rastorgujevs finišā no uzvarētāja atpalika par minūti un 21,8 sekundēm.

Tikmēr austrietis Jūlians Eberhards, kurš piektdien uzvarēja sprintā un guva savu lielāko panākumu karjerā, iedzīšanā nopelnīja astoņus soda apļus, paliekot vien 18.vietā.

Kā zināms, Rastorgujevs piektdien pieļāva vienu kļūdu un izcīnīja devīto vietu desmit kilometru sprinta sacensībās. Uzvaru izcīnīja Eberhards, bet otro un trešo vietu ieguva Vācijas biatlonisti - Šemps uzvarētājam zaudēja vien 1,1 sekundi, bet Arnds Peifers 23 sekundes.

Savukārt tikai 39.vietā sprintā palika titulētais Martēns Furkads, kurš nesenajā pasaules čempionātā izcīnīja četras zelta medaļas un jau piekto sezonu pēc kārtas triumfējis Pasaules kausa kopvērtējumā. Viņš divās šaušanās kopā pieļāva četras kļūdas. Furkads nolēma nepiedalīties iedzīšanas sacensībās nolūkā gatavoties svētdien gaidāmajām sacensībām masu startā.

Divi citi Latvijas biatlonisti sasniedza savas karjeras rekordu, tomēr nespēja pietuvoties pirmajam sešdesmitniekam, kas ļautu startēt iedzīšanā. Ar vienu kļūdu šaušanā 71.vietu ieņēma Roberts Slotiņš, kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 32,6 sekundes, bet Aleksandrs Patrijuks kļūdījās četras reizes un ierindojās 77.pozīcijā, atpaliekot par vairāk nekā četrām minūtēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā triumfu sev jau garantējis titulētais Furkads, kurš guvis 1152 punktus. Uz otro vietu ar 820 punktiem pakāpies Juhanness Tingness Bē, bet trešais ar 805 punktiem ir 20.vietā palikušais krievs Antons Šipuļins, kurš pirms tam sprintā bija tikai 45.pozīcijā.

Savukārt Rastorgujevs ar 394 punktiem pirms sezonas noslēdzošā starta pakāpies uz 20.vietu.

Kategorijas