Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Medicīniskā rehabilitācija un citas aktivitātes aprūpes centrā ,,Alūksne’’

Strādājot sociālās aprūpes institūcijā, viens no galvenajiem uzdevumiem ir pēc iespējas ilgāk saglabāt veca cilvēka fizisko un psihisko veselību. Guļoši slimnieki vecumā ir īpaši. Aprūpējot šādu cilvēku, ir jāveicina viņa vēlēšanās kustēties, saglabāt neatkarību iespēju robežās. Saglabāt fizisko aktivitāti palīdz medicīnas darbinieki ( centra vecākā medicīnas māsa Maija Kļaviņa un medicīnas māsa Klinta Biedriņa-Aze piesaistot centra sociālās aprūpētājas Ināru Čerbikovu un Ainu Vinogradovu) viņas pēc noteikta plāna strādā vidēji ar 15 cilvēkiem dienā) tādējādi ceļ arī klienta pašapziņu, saglabā ticību sev un saviem spēkiem. Galvenais, ka fiziskā aktivitāte ļauj uzturēt možu garu un veselību. Katram klientam ir jāatrod sava motivācija, lai saprastu, ka fiziskās aktivitātes ir nepieciešamas.
Centra darbiniekiem ir uzdevums rosināt iemītniekus arī radošajai pašizpausmei- tas notiek rehabilitācijas kabinetā, arī pašas darbinieces ļaujas idejām, lai iepriecinātu iemītniekus.
Pavasaris atnes dabas atmodu, tas ir brīnišķīgs priekšnosacījums jaunām idejām.
 Tā kā nav tālu gaišās Lieldienas, tad arī centra iemītnieki kopā ar darbiniekiem vēl paši sev un citiem, lai bagāts būtu šīs laiks un ideju mugursoma nekad nebūtu tukša, lai spētu citiem dot to labāko no sevis.
Priecīgu, intensīvu pavasari!

Kategorijas