Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Meža dienas 2010” Liepnā

2010. gada 25. aprīlis 10:20

864

Meža dienu ietvaros 23.aprīlī Ziemeļaustrumu virsmežniecības Bejas mežniecības mežsargi Gunita Kaņepe un Didzis Vanags sadarbībā ar Liepnas vidusskolu skolas zālē rīkoja pasākumu. Tajā skolēni un pirmskolas vecuma bērni tika iepazīstināti ar Valsts meža dienestu, tā pienākumiem, kā arī ar meža un tajā mītošās dzīvības nozīmi cilvēku dzīvē.

Demonstrēja Vides Filmu studijas materiālu "Latvijas medījamie dzīvnieki". vērojot sižetu, auditorija varēja gūt informāciju par Latvijā mītošo medījamo zīdītāju dzīvesveidu, īpašībām un daudz ko citu par dzīvniekiem. Pasākuma turpinājumā bērniem tika parādītas dažādas medību trofejas (ādas, ragi, ilkņi, izbāzeņi), kuras sagādāt palīdzēja vietējie mednieki Ārijs Fedotovs un Gunārs Kaņepe no savām kolekcijām. Bija apskatāmas arī trofejas no mežsarga Didža Vanaga un mežziņa vietnieces Ilutas Taurmanes privātās kolekcijas. Bija iespēja atpazīt dažādus putnus - izrādījās, ka Liepnā bērni labi pazīst tādus putnus kā mednis, rubenis, meža pīle un citus.

Arī skolēni no 1. līdz 9. klasei bija rūpīgi gatavojušies pasākumam. Pateicoties skolotājas Mārītes Pugejas entuziasmam, skolēni bija izveidojuši zīmējumus par putniem, ko arī varēja aplūkot un novērtēt pasākuma laikā. Bērni tika arī informēti par Lielo Latvijas sakopšanas talku, par tīrības un  kārtības ievērošanu mežā ogojot un sēņojot, atpūšoties pie dabas. Tika arī atgādināts par to, cik daudz ļaunuma var nodarīt viens mežā iedegts sērkociņš, jo ugunsnedrošais periods mežā tuvojas ar joni, tātad ar uguni mežā jābūt daudzkārt uzmanīgākiem!

Pēc pasākuma bērni varēja apskatīt trofejas, tās aptaustīt un sajust dabas spēku, kas arī ļoti lielu daļu bērnu interesēja, jo katram nav iespēja klātienē aplūkot, piemēram, lūša, āpša un pat mežacūkas ādas, kā arī stirnu buka vai dažādu putnu izbāzeņus un daudz ko citu.

Pasākumam noslēdzoties, skolēni, meža bagātību iedvesmoti, devās sakopt tuvāko apkārtni ap skolu, tādējādi jau piektdien sākot Lielo Latvijas sakopšanas talku, jo tikai mēs katrs piedaloties kopā varam būt spēks.

Vairāk foto

Kategorijas