Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: “BJSS Alūksne” beidz dalību turnīrā, notiek pēdējās spēles novada čempionātā

Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionātā “BJSS Alūksne” turnīru noslēdz 10.vietā, kas ir viņu līdz šim labākais rezultāts. Savukārt Alūksnes novada basketbola čempionātā komandas izspēlējušas pusfinālus - sākusies cīņa par medaļām.

“BJSS Alūksne” turnīrs ir beidzies. Pēdējā spēlē piedzīvots zaudējums komandai “BK Daugavpils novads” ar rezultātu 92:96. Komandai lielā traumēto sportistu skaita dēļ šosezon neizdevās pacīnīties par izslēgšanas turnīru. Lai arī beigās piedzīvoti zaudējumi, tomēr ir iekļūts labāko 10  komandu pulkā un ir iespējas nākamsezon pacelt latiņu augstāk. “BJSS Alūksne” šosezon ir parādījusi labāko sniegumu, kopš piedalās šajā turnīrā. Līderos komandā šosezon ir Rūdolfs Sviklis ar vidēji gūtajiem 16,6 punktiem. Jānis Kliests ir izcēlies gan kā labākais cīnītājs zem groziem ar vidēji izcīnītām 9 bumbām, gan 5,5 rezultatīvām piespēlēm ik spēlē.

Novada čempionāts basketbolā turpinās. Vīru komandām pagājušās nedēļas nogalē tika izspēlēti pusfināli. Spēle starp “Standartu” un “4plus” bija ļoti emocionāla. “4plus” tikai pašās spēles beigās izdevās izraut uzvaru. “4plus” turpina cīņu par 1.vietu. Spēlē starp “Alsviķiem” un “Lavi” labāk nospēlēja pirmā komanda, kurai izdevās nosargāt iekrāto pārsvaru – 84:78. Svētdien tika izspēlētas pirmās spēles cīņā par 1.-3.vietu. Par 3.vietu cīnās “Standarts” un “Lave”. Pirmajā spēlē labāk mobilizējušies bija “Standarta” puiši, kuri izcīnīja pārliecinošu uzvaru - 85:60. Tas ir nopietns pieteikums uz 3.vietu.

Par uzvaru čempionātā pirmo spēli aizvadīja “Alsviķi” ar “4plus”. Spēle bija līdzīga, tikai pašās beigās “Alsviķu” puišiem izdevās izveidot pārsvaru – 84:75.

Paredzēts, ka čempionāts finišēs 2.aprīlī, kad tiks noskaidroti uzvarētāji sievietēm un vīriešiem. “Alsviķu” meitenēm vēl ir palikušas teorētiskas iespējas čempionātā izcīnīt uzvaru. Pulksten 13.00 sāksies spēles sieviešu līgā: “Limbaži” – “Moseņis”, 14.30 - “Alsviķi” – “Moseņis”, 16.00 - “Limbaži” - “BJSS”. Vīri sadalīs medaļas pulksten 17.30 spēlē par 3.vietu un pulksten 19.00 spēlē par 1.vietu.

Kategorijas