Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apē ieskandina Lieldienas!

Agita Bērziņa

2016. gada 24. marts 00:00

21

Pūpolsvētdienas noskaņās Apē norisinājās Lieldienu gaidīšanas pasākums. Apenieši svētkiem pretim steidzās, īpašā svētku tirdziņā pārdodot un pērkot gan gardas, gan saimniecībā noderīgas lietas, priecājoties par mazo apeniešu, Apes tautas nama bērnu tautisko deju kolektīva un Apes tautas nama bērnu vokālās grupas, sniegto koncertu, radoši darbojoties darbnīcās un skrienot fotoorientēšanās sacensībās.
Radošajā darbnīcā Anita Harju pamācīja, kā ar dabiskiem materiāliem krāsot skaisti raibas olas, savukārt Dinas Semjonovas vadībā varēja gatavot Lieldienu dekorus – groziņus, kur salikt krāsotās olas. Pēc kārtīgas pastrādāšanas ikviens mielojās ar pankūkām, ievārījumu un zāļu tējām, ko sarūpēja Dzintra Ozoliņa, Benita Augule, Irina Piterāne un Ilze Jakobsone. Par svētku sajūtu gādāja arī Aiva Zīle un Anda Plauma. 
Pēcpusdienā starts tika dots Zaķu fotoorientēšanās sacensībām pretī Lieldienām. Komandām, atminot mīklas, bija jāatrod desmit objekti pilsētā. Vislabāk šajās sacensībās veicās komandai “Zaķpastalas”, kurā startēja Bruno Ābolkalns, Signe Ēvele, Tīna Ciprusa, Toms Cipruss un Ralfs Raipalis. 2.vietu ieguva “Radu zaķi” - Ilze Ēvele ar meitu Emīliju, Zane Uzkliņģe ar dēlu Valteru, Lāsma Uzkliņģe. 3.vietā – komanda “Raibie zaķi”, kurā startēja Linda Gabranova, Dāvis Gabranovs, Raitis Rinaldo Čavars, Kārlis Marks Konoščenoks. Skaistāk noformētās komandas titulu ieguva “Žiglie, ašie knašie” - Liene Ābolkalne, Annija Strauta, Ance Ābolkalne, Enija Muceniece. Vēl startēja “Zaķkāposti” - Monta, Marta Čavare, Laura Kalekaure un “Velo zaķi” – Madara Jakobsone, Daiga Bojāre, Dārta Tjukša. Pēc pasākuma visi tā dalībnieki atzina, ka šādas orientēšanas sacensības vajadzētu rīkot biežāk. ◆

Kategorijas