Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē – divas Gada labākās būves

Līga Vīksna

2016. gada 24. marts 00:00

102

Alūksnes novada pašvaldība pagājušajā nedēļā veiksmīgi startējusi vēl vienā būvniecības objektu konkursā – skatē: „Gada labākā būve Latvijā 2015”. Alūksnes Kultūras centra ēka nominācijā “Pārbūve” un Tempļakalna gājēju tilts nominācijā “Inženierbūve” novērtēti ar 2.vietu, kā arī saņemta specbalva Kultūras centram no skates ģenerālsponsora “Ergo” - simpātiju balva “Ēka ar dvēseli”.

Sacenšas trīs kārtās
“Skate “Gada labākā būve Latvijā 2015” notika trīs kārtās. Pirmajā kārtā skates žūrija iepazinās ar iesniegtajiem dokumentiem par objektiem, otrajā – apmeklēja katru no tiem klātienē. Pēc pirmajām divām kārtām prominenta žūrija, kuras sastāvā ir būvniecības nozares profesionālo organizāciju un sabiedrisko organizāciju izvirzīti 39 profesionāļi un eksperti, nosauca skates finālistus, kas skates trešajā kārtā 17.martā prezentēja savu veikumu žūrijai, argumentējot, kāpēc konkrētā būve ir pelnījusi titulu „Gada labākā būve Latvijā 2015”,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.
Alūksnes novada pašvaldība skatei “Gada labākā būve Latvijā 2015” pieteica divus pērnā gada nozīmīgākos būvobjektus – Tempļakalna ielas gājēju tiltu, kura projekta autors ir SIA “Projekts 3”, galvenais būvuzņēmējs SIA “Tilts”, nominācijā “Inženierbūve”, kā arī Alūksnes muižas apbūves brūža ēku, kuras projekta autors ir SIA “Arhitekta L. Šmita darbnīca”, galvenais būvuzņēmējs SIA “Arčers”, nominācijā “Pārbūve”.

Balvas veicinās
atpazīstamību
“Skates trešajā kārtā Tempļakalna ielas gājēju tiltu žūrijai prezentēja un uz žūrijas jautājumiem atbildēja pašvaldības projektu vadītāja Sanita Adlere un būvuzņēmēja pārstāvis Kirils Loškarjovs, savukārt muižas apbūves brūža ēku – pašvaldības projektu koordinatore Anda Lejasblusa, Alūksnes Kultūras centra direktore Sanita Bērziņa, projekta autors Laimonis Šmits, būvfirmas pārstāvji Andris Priede un Dmitrijs Muriņins,” saka E.Aploka. Iegūtie apbalvojumi ne tikai veicinās minēto Alūksnes objektu atpazīstamību valsts līmenī, bet arī veicinās pilsētas un novada popularitāti.
Līdz ar būvniecības skati noslēdzies arī bērnu un jauniešu zīmējumu konkurss „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”, kurā zīmētas konkursam pieteiktās būves. Tajā piedalījās arī Alūksnes bērni un jaunieši un Monta Sustenberga no Alūksnes mākslas skolas ieguvusi Atzinību 4. līdz 6.klašu grupā. ◆

Kategorijas