Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieldienu kūka

Ņem 3-4 olu dzeltenumus, 3 ēdamkarotes pūdercukura un dažus pilienus citronu esences, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno krējumsieru “Mascarpone” (250 grami), vēlreiz uzputo, tad pievieno paciņu biezpiena (200 grami), ieteicams viendabīgākas konsistences. Kārbai sagrieztu ananasu konservu nolej sīrupu. Nepieciešama arī viena paciņa cepumu ”Dāmu pirkstiņi”. Četrkantīgā traukā kārto žigli ananasu sīrupā apmērcētus “Dāmu pirkstiņus” (puspaciņa), virs tiem pusi no siera-biezpiena masas, izlīdzina. Virs tās kārto ananasu gabaliņus, tad atkal apmērcētus cepumus un otro siera-biezpiena kārtu. Visu nolīdzina, kūkas malas apziež ar plānu siera masas kārtu. Kūkas virsmu pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem vai mandelēm (arī sānus), ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, lai gaida Lieldienu pusdienas. ◆

Kategorijas