Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mazie “cāļi” izloka balstiņas

Diāna Lozko

2016. gada 1. aprīlis 00:00

38

Apes novadā Lieldienās notika vairāki vokālie konkursi. Mazos dziedātājus pulcēja konkurss “Apes Cālis 2016”, bet Gaujienā notika mazo vokālistu konkursi “Gaujienas Cālis 2016” un “Gaujienas Putniņi 2016”. Jau rīt pulksten 13.00 Trapenes kultūras namā notiks Apes novada konkurss “Cālis 2016”.

Dzied pat angļu valodā
Apes tautas nama vadītāja Ilva Sāre stāsta, ka “Apes Cālī” piedalījās 11 bērni – pieci puiši un sešas meitenes. “Prieks, ka mums šogad beidzot parādījās arī mazie “cālēni”, kuriem ir trīs un četri gadi!” viņa saka. Uzvarēja Annija Pilskalne (6 gadi), kura dzied arī skolotājas Sandras Oto dziedāšanas grupā. Interesanti, ka šogad konkursā Annija Jakovļeva (3 gadi) dziedāja dziesmu angļu valodā. “Pasākuma otrajā daļā vecāki uzveda izrādi “Kā zaķis brauca uz Rīgu pēc skābu kāpostu sēklām”. Tajā darbojās to bērnu vecāki, kuri piedalījās konkursā. Vēlamies ieviest tradīciju, ka bērni varētu spēlēt ludziņās kopā ar saviem vecākiem,” stāsta I.Sāre un uzsver, ka šis pasākums ir ļoti iecienīts un zāle bijusi cilvēku piepildīta. “Tas liek pārdomāt, ka mums nav tik daudz jārīko pasākumi no malas, bet vairāk jāstrādā ar saviem bērniem un jauniešiem,” teic I.Sāre.

Lai krāsaināk!
Gaujienā arī šogad mazo vokālistu konkurss “Gaujienas Cālis 2016” otrajās Lieldienās norisinājās tautas namā. Gaujienas tautas nama vadītāja Laima Poševa informē, ka piedalījās septiņi mazie “cālēni”- bērni līdz sešu gadu vecumam. Mēģinājumi notika vairākas nedēļas iepriekš. Konkursa dalībniekiem repertuārā bija jāiekļauj divas dziesmas: viena latviešu tautas dziesma un otra pēc izvēles, bet atbilstoša izpildītāja vecumam un balss spējām. Uz Apes novada konkursu “Cālis 2016” Trapenē žūrija izvirzīja Liliānu Šavlinsku, Eniju Bitnieci, Karīnu Homenko un Andreju Kārli Priedi.
“Lai konkurss būtu krāsaināks un interesantāks, šogad pirmo reizi ļāvām arī bijušajiem “cālēniem”, bērniem līdz 10 gadu vecumam, parādīt savu izaugsmi un piedalīties šajā koncertā kā “putnēniem”. Bija ļoti interesanti vērot, kā mazie, kautrīgie “cālēni” pilnveidojuši savu dziedāšanas prasmi,” stāsta L.Poševa. Vokālistu konkursā “Gaujienas Putniņi 2016” piedalījās 11 “putnēni”: Karīna Zirdziņa, Kerija Katrīna Bērziņa, Alise Lūse, Džeida Ruta Alsvika, Marta Kalniņa, Nadīna Mieze, Ija Alvatere, Viktorija Karīna Priede, Kristers Lārmanis, Ralfs Lukjanovičs un Rauls Pakalns. ◆

Kategorijas