Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpina piekrastes sakopšanu

Līga Vīksna

2016. gada 1. aprīlis 00:00

2

Atsākušies Alūksnes ezera piekrastes zonas sakopšanas darbi, lai to attīrītu no krūmiem, kokiem, niedrēm, tādējādi uzspodrinot vienu no lielākajām Alūksnes novada bagātībām, tūrisma un aktīvās atpūtas objektu – Alūksnes ezeru.
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka stāsta, ka jau pērn uzsākta ezera krasta plānveidīga attīrīšana no krūmiem pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā, lai atklātu skatu uz ezeru. Pirmā sakoptā ainava pavērās no Tempļakalna ielas virzienā uz pilsētas centru. Šogad ezera piekrastes kopšanas darbi turpinās.
“Pagājušajā nedēļā kopšanas darbus uzsāka apmēram 1,5 hektāru lielā teritorijā starp Alūksnes Mazajiem kapiem un Melluma peldvietu. Tur izgriezīs krūmus, sīkos, kā arī lūzušos un satrupējušos kokus. Paredzams, ka darbu gaitā kādu laiku laukumā pie Miera ielas glabāsies zari, kamēr tie tiks nogādāti šķeldošanai. Savukārt iegūtā malka tiks nogādāta Alsviķu pagasta pārvaldei pašvaldības ēku apkurināšanai,” stāsta E.Aploka.
Šogad sakopšanas darbi veikti jau vairākās vietās piekrastē. Teritorijā no Alūksnes mākslas skolas līdz peldvietai “Vējiņš”, kur darbus dalīja pašvaldības aģentūra “Alja” un “Spodra”, tika pļautas niedres, griezti krūmi, nogāztie un sašķiebušies koki. Izkopta arī krastmala pie Ozolu ielas un gar Pleskavas ielu. Iegūtā malka sagatavota pašvaldības iestāžu ēku apkurināšanai gan pilsētā, gan arī pagastos.
Pašvaldības aģentūra “Alja” parūpējusies arī par to, lai tiktu iztīrīta izteka no ezera pie zušu tača, kur padziļināts kanāls, izraktas sakrājušās dūņas, izvilkti bebru grauztie koki un dažādi sanesumi. ◆

Kategorijas