Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Četras skolas iesaistās Labo darbu nedēļā

Diāna Lozko

2016. gada 1. aprīlis 00:00

4

Astoto gadu labdarības organizācija “Palīdzēsim.lv” rīko akciju “Labo darbu nedēļa”. Katra skola var izvēlēties nedēļu, kuras laikā veiks labus darbus ne tikai savas skolas, bet visas sabiedrības labā.

Iesaistās četras skolas
Alūksnes un Apes novada fonda priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece informē, ka labdarības nedēļā piedalījusies Mārkalnes pamatskola, kurā šī nedēļa jau noritējusi, bet šonedēļ to īsteno Alūksnes novada vidusskolā, drīzumā uzsāks arī Malienas un Sikšņu pamatskolas.
Projekts noslēgsies 30.aprīlī. Tā laikā skolēniem ir iespēja izdarīt vairākus labus darbus savas skolas un sabiedrības labā. Bērni apmeklē seniorus mājās, palīdz skolas teritorijas uzkopšanas darbos, dodas uz dzīvnieku patversmi “Astes un Ūsas”, lai dzīvniekiem ne tikai nogādātu saziedotās mantas, bet veltītu arī savu uzmanību un laiku. Tas bērniem atgādina, cik svarīgi ir padomāt arī par apkārtējiem.

Ciemojas pansionātā
Mārkalnes pamatskolas direktore Sanita Silirova stāsta - skola labo darbu nedēļā piedalās jau vairākus gadus. Skolēni nereti atzīstot, ka nav domājuši par mazo un labo darbu kopumu, kas var veidot ko lielāku – labāku sabiedrību. “Braucām uz sociālās aprūpes centru “Alūksne”, lai sniegtu koncertu un izrādi. Meitenes bija izcepušas arī bulciņas, visi skolēni iesaistījās apsveikumu veidošanā centra iemītniekiem,” saka S.Silirova. Labos darbus veica arī pie skolas: zēni kaļķoja ābeles, uzlasīja sakritušos zarus. “Galvenais bija izdarīt to, ko liek nevis skolotājs vai mamma, bet ko pats bērns var izplānot paveikt! Šo iniciatīvu vērtēju ļoti pozitīvi. Veidojot Lieldienu dekorus, iepriecināja ikvienu pagasta iedzīvotāju,” teic S.Silirova. Arī Alūksnes novada vidusskolas skolēni viesojušies centrā “Alūksne”. S.Silirova atzīst, ka šādas tikšanās ir jārīko, jo tās ne tikai iepriecina vecos ļaudis, bet arī ļauj bērniem parūpēties par kādu. “Ikdienas steigā ne bērni, ne pieaugušie bieži vien nepadomā, ka mums līdzās ir tie, kuriem ir vajadzīga palīdzība. Pansionātā ir arī cilvēki, kuri nespēj iziet ārā - ir svarīgi, ka pie viņiem kāds aiziet. Mums ikvienam vajadzīga palīdzīga roka. Daudzi domā, lai palīdzētu, nepieciešama nauda, taču ikviens, arī bērns, var palīdzēt kādam un tam nav nepieciešams nemaz tik daudz,” uzsver S.Silirova. ◆

Kategorijas