Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Virešos satiekas skanīgākie Apes novada „cāļi”

2010. gada 19. aprīlis 11:51

548

Virešu saieta namā 11.aprīlī pulcējās skanīgākie „cāļi” no Trapenes, Gaujienas, Apes un Virešiem, lai ieskandinātu pirmo „Apes novada cāli”.

Konkursā piedalījās bērni līdz 6 gadu vecumam (ieskaitot) no katra pagasta, pilsētas trīs pārstāvji, kurus izvirzījušas pagastu un pilsētu konkursu “Cālis 2010” žūrijas komisijas. Novada mazo vokālistu sniegumu vērtēja kompetenta žūrijas komisija – Sandra Oto no Apes, Jānis Liberts no Trapenes, Ilze Dāve no Gaujienas un Irēna Auziņa no Virešiem.

Par „Apes novada cāli 2010” tika atzīta Ance Pakalne no Gaujienas, kura ieguva arī skatītāju simpātiju balvu. Konkursam viņu sagatavoja skolotāja – mamma Dagnija Pakalne. Pārējie konkursanti saņēma katram raksturīgu titulu.

Konkursa otrajā daļā bija iespēja dzirdēt talantīgākos bijušos „cālēnus” no katra pagasta un priecāties par Gaujienas un Apes mazajiem dejotājiem, kas priecēja ne tikai ar savu atraktivitāti un skatuvisko šarmu, bet arī ar krāsainiem un katrai dejai raksturīgiem tērpiem.

Domāju, ka mums visiem kopīgi izdevās skanīgs, jauks un mīlīgs šis pirmais novada „Cālis”. Paldies skolotājiem un vecākiem par veiksmīgu un radošu darbu, gatavojot mazos „cālēnus” konkursam! Šie bija pirmie lielie svētki mazajiem, bet, cerams, ne pēdējie! Nākamgad Apes novada „cāļi” tiksies Gaujienā.

Kategorijas