Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Apes novada Cālis 2016 Trapenē

Uz Apes novada Cāli 2016 bija atlidojusi mērķtiecīgā un uzcītīgā Muša – Santa Sāre-Gerža un ballētāja, vienmēr priecīgā un smaidīgā Mārīte Zane Tetere, kuras 2.aprīlī Trapenē sagaidīja visus Apes novada 12 dziedātājus – 7 meitenes un 5 puišus.

Apzinīgā Muša bija apņēmības pilna parādīt ballētājai Mārītei, ka ar lielu darbu, pacietību un uzcītību katrs var panākt savus lielos dzīves mērķus, arī Apes novada bērni, kāpjot uz skatuves mazo vokālistu konkursā “Cālis 2016”.

Visiem dziedātājiem līdzi dzīvoja žūrija – Aivars Maltavnieks, Liena Eglīte un Ilze Ērmane, kuri katrā dziedātājā saklausīja un saskatīja savu mūzikas stāstu. Pati mazākā dziedātāja – Liliāna Šavlinska no Gaujienas pārsteidza ar brašo dziedājumu, Katrīna Būda no Virešiem priecēja ar smaidu un aktiera talantu, Enija Bitniece no Gaujienas dziedāja uzcītīgi un prātīgi, Elvis Jakovļevs no Apes, domīgs, muzikāls, ar ļoti dzidru balstiņu, Miks Matvejevs no Virešiem koķetīgs un smaidīgs, Edžus Everts Prazņicāns no Apes romantiskākais cālis un mazajā grupā 3-4 gadi, ieguva vislielāko žūrijas simpātiju. Savukārt lielajā grupā 5-6 gadi, Karīna Homenko no Gaujienas izdziedāja ļoti smalki un muzikāli, Annija Pilskalne no Apes nopietni muzicēja, ar garām un īsām skaņām, Andrejs Kārlis Priede no Gaujienas, drošs gan dziedāšanā, gan uz skatuves, Valters Pujiņš no Apes precīzs un muzikāls, Līva Valtere no Trapenes pārsteidza ar smaidu, lielo patstāvību un muzicēšanas prasmi, pašai dziedot un spēlējot klavieres. Un visskanīgākais Apes novada Cālis 2016 – Ance Ābolkalne no Apes, ieveda ikvienu klausītāju sapņu zemē un ar dzirksti acīs izdziedāja Cāļu dziesmu.

Liela pateicība skolotājām – Sandrai Oto, Marikai Čerņavskai, Baibai Ozoliņai–Maltavniecei, Ilvai Harkinai, Santai Sārei–Geržai un Lilitai Kauliņai par nenovērtējamo darbu, mācot mazajiem bērniem jau lielas un nopietnas lietas – dziedāšanu, kā ieklausīties dziesmās, kā izstāstīt savu dziesmas stāstu un vēl visam pāri – būt priecīgam un smaidīgam.

Kategorijas