Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Finišē novada čempionāts basketbolā

Didzis Bauers

2016. gada 8. aprīlis 00:00

9

Ar viesu komandas “Moseņis” no Rēzeknes uzvaru beidzies Alūksnes novada sieviešu čempionāts basketbolā, otro gadu pēc kārtas vīriem triumfēja “Alsviķu” basketbolisti.

Sestdien Ernsta Glika Valsts ģimnāzijas sporta zālē notika pēdējās spēles basketbola čempionātā. Sievietes izspēlēja pēdējās trīs apļa spēles, pēc kuru rezultātiem arī noteica labākās komandas. Vīriem finālos izspēlēja otrās spēles, kurās divu spēļu summā noteica uzvarētāju.

Dāmām uzvar viesi
Abas pēdējās spēles turnīrā arī bija izšķirošās par vietu sadalījumu. Cīņā starp “Alsviķiem” un “Moseņis” izšķīrās turnīra uzvarētājas. Mūsu meitenēm bija teorētiskas iespējas, uzvarot rēzeknietes, izcīnīt uzvaru arī turnīrā. Šoreiz neizdevās, jo grūti bez maiņām nospēlēt lieliski visu spēli. Uzvarot visās spēlēs, par uzvarētājām kronēja Rēzeknes “Moseņis”, 2.vietā - mūsu “Alsviķi”.
“Paldies Alsviķu pagasta pārvaldei un personīgi Ingrīdai Sniedzei par atbalstu šajā čempionātā, arī par gardu pārsteigumu noslēgumā! Arī Marinai Ramanei, kura juta līdzi un palīdzēja visā čempionātā garumā! Ja runā par pašu čempionātu, tad uzvarai pietrūka treniņu. Uz svarīgām spēlēm nevaram savākt sastāvu, piemēram, pēdējā spēlē bijām 5, bet pretinieces – 12,” stāsta Alsviķu komandas pārstāve Dina Vītola.

Sporta skolas meitenes
progresē
Viņa atzīst - kopumā ar čempionātu ir apmierinātas, priecājas par iespēju uzspēlēt, un, ja vēl ir iespēja pacīnīties par uzvaru, tas esot lieliski. “Prieks par sporta skolas meitenēm un Uldi Jauniņu, jo jūtam, ka nav tālu tas brīdis, kad mazās mūs uzvarēs. Savākt komandu ir arvien grūtāk, jo liela daļa meiteņu ir aizbraukušas uz Rīgu, kur mācās vai strādā - tas noteikti ir svarīgākais faktors, kas  ietekmē mūs. Bet darīsim visu, lai komanda neizjūk, un iesaistīsimies novada čempionāta cīņās. Lieliska, draudzīga sadarbība ir ar Rēzeknes komandu, kas mūs aicina uz saviem turnīriem, viens no kuriem notiks šomēnes,” saka D.Vītola.
Otrajā cīņā tikās jaunās “BJSS” basketbolistes un Limbažu meitenes. Šī spēle bija par bronzas medaļām. Šoreiz apņēmīgākas bija mūsu jaunietes, kuras Ulda Jauniņa vadībā svinēja uzvaru, kas kopvērtējumā viņām deva 3.vietu. Jāuzteic jaunietes par cīņassparu un redzamo progresu.

Vīru finālos - bez intrigas
Cīņā par trešo vietu starp komandām “Lave” un “Standarts” ļoti lielu handikapu pēc pirmās spēles – plus 25 - bija iekrājuši “Standarta” puiši. Ļoti apņēmīgi spēli uzsāka “Laves” puiši, bija redzams, ka viņi ir noskaņojušies uz sensāciju, bet pretiniekiem izdevās gan visu laiku spēlēt, gan rezultātu izlīdzināt. Spēles beigās viņiem bija uzvara ar +2, bet divu spēļu summā pārliecinošu uzvaru svinēja “Standarts” un mazliet sensacionāli izcīnīja 3.vietu. Finālā skatītāji gaidīja intrigu, jo cīņā par pirmo vietu pēc pirmās spēles bija 10 punktu atstatums starp komandām, un, kā izteicās “4plus” treneris Jānis Nīkrencis, tad mūsdienu basketbolā tas nav nekas. Šoreiz “4plus” neizdevās sapulcēt stiprāko sastāvu un neizdevās pacīnīties ar ļoti labi nokomplektēto “Alsviķu” komandu. Rezultātā “Alsviķi” svinēja pārliecinošu uzvaru un nosargāja pagājušajā gadā izcīnīto čempionu titulu.

Labākais čempionāts
“2016.gada čempionāts, vērtējot komandu sastāvu, noteikti bija viens no spēcīgākajiem pēdējos gados! Neviena uzvara netika iegūta bez cīņas. Sportiski žēl komandas “Lave” - traumas liedza sasniegt medaļas. Alūksnē vairs nav tik daudz aktīvo spēlētāju, lai turnīrā varētu spēlēt tikai vietējie, bez viesspēlētājiem, un būtu 3-4 augsta līmeņa komandas, kā tas bija pirms 3-4 gadiem, kad bija tādas komandas kā “MCD”, “4plus”, “Ideja”, “Lave”. Toreiz 95 procenti komandu sastāvēja no alūksniešiem, tagad no alūksniešiem sanāktu, augstākais, divas spēcīgas komandas. Viesspēlētājs - tas ir spēlētājs, ko nezina tie, kas ir tribīnēs. Savstarpēji mēs visi esam labi zināmi un sportiski draugi, visi no tuvējiem novadiem un kopš sporta skolas laikiem viens pret otru spēlējuši. Daži pat kopā jaunatnes līgās ir spēlējuši. Jēdziens “viesspēlētājs” vispār būtu jāizskauž no amatieru sporta. Runājot par mūsu komandu, par “viesspēlētāju” var nosaukt tikai Artūru Vītolu, kurš Alūksnē ir bijis kā spēlētājs Limbažu komandas sastāvā “LBL3” un “LBAL” līgās. Visiem pārējiem komandas zēniem ir lielāks vai mazāks sakars ar Alūksni un cilvēkiem šeit,” stāsta Alsviķu komandas menedžeris Kristaps Marķitāns.

Nebija vieglu spēļu
Viņš priecājas, ka mērķis ir piepildīts. “Protams, visai komandai ir prieks par izcīnīto uzvaru arī šogad. Kausa aizstāvēšana bija grūta. Jau kopš pusfināla, kad tikāmies ar komandu “Lave”, smagā cīņā līdz pēdējai minūtei varējām arī zaudēt. To pašu var teikt par abām fināla spēlēm pret “4plus” komandu. Nebija viegli nevienu minūti. Bet iekšēji bijām mierīgi un noskaņojušies, ka jāiziet - jāpadara savs darbiņš un tad var priecāties!” par paveikto priecājas Kristaps.
Komanda par nākamo gadu pašreiz nedomā, jo esot jānolaiž šābrīža emocijas. “Paldies komandai par cīņu visa turnīra garumā! Atkal pierādījām, ka esam labākie laukumā, kā arī ārpus tā. Prieks pavadīt laiku ar tādiem puišiem! Paldies noteikti Alsviķu pagasta pārvaldei un personīgi Ingrīdai Sniedzei un Marinai Ramanei, kuras turpina atbalstīt jauniešus sportā, kā arī mūsu galvenajam sponsoram Jānim Ziņģim, uzņēmuma “Stell Constructor MM” valdes loceklim! Paldies arī tiem visiem cilvēkiem, kuri veltīja savu laiku, lai dotos uz sporta zāli un atbalstītu mūs!” viņš saka. ◆

Kategorijas