Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Solokoncerts savās mājās

Līga Vīksna

2016. gada 8. aprīlis 00:00

11

Novadniece Sanija Būmane, kura šobrīd dzīvo Londonā, atzīst – mūzika viņai dod spēku, sagādā prieku un piepilda enerģētiski. Alūksnes Kultūras centrā 15.aprīlī izskanēs viņas solokoncerts “Harmonijā: Londona – Rīga  - Alūksne”, kur īpaši šim koncertam apvienojies internacionāls mūziķu sastāvs un kā goda viesis uzstāsies dziedātājs Igo.
Alūksnē viņas dzīve ritējusi līdz 15 gadu vecumam. Tam sekoja mācības un dzīve Rīgā 13 gadus, tad aizbraukšana uz dzīvi Londonā. Tagad Sanija dzimtajā Alūksnē ir regulāra viešņa un atzīst: te vienmēr atgriežas ar siltām domām, jo Alūksnē ir viņas mājas. “Jau kopš trīs gadu vecuma sevi atminos uz skatuves, toreiz bērnu garīgās mūzikas grupā “Minipops”, kur viena no galvenajām solistēm bija mana māsīca Rudīte Būmane. Māsīca bija mana pirmā iedvesma kļūt dziedātājai... Bērnībā biju dikti aktīva un, lai arī esmu iesaistījusies dažādās muzikālās aktivitātēs, sajūta, ka esmu soliste, man bijusi vienmēr. Jau mācoties 5.klasē mammai teicu, ka pēc 9.klases es braukšu prom! Tā arī izdarīju -  devos mācīties uz Rīgu. Man prasījās plašums. Dzīvi Londonā izvēlējos personīgu iemeslu dēļ - vēlējos būt prom no visa un pabūt pati ar sevi. Tādā lielā metropolē kā Londona tu tiešām vari justies viens, ko pagaidām arī izbaudu!” neslēpj Sanija.
Kopš 2012.gada vasaras Sanija uzsākusi regulāru uzstāšanos dzīvās mūzikas norises vietās, korporatīvos pasākumos, restorānos un koncertos Rīgā, citviet Latvijā, ārzemēs.  2013.gada pavasarī bija iespēja apvienoties trio “Lady’s Sweet” sastāvā un uzstāties Laimas Vaikules dzimšanas dienā Maskavā kopā ar mākslinieci, tikties ar daudziem  Krievijas mūzikas industrijas pārstāvjiem. Pārceļoties uz dzīvi Londonā, sadarbojās ar dažādiem mūziķiem. Piecus mēnešus viņa ir dzīvojusi arī Spānijā, uzstājoties ap 500 dažādos muzikālos uzvedumos kādā izklaides parkā un viesnīcās. Savukārt tikšanās ar mūziķi Igo savulaik bijusi nejauša, bet ilgst joprojām. “Uz skatuves sevi izjūtu visbrīvāk. Es no sirds izbaudu mirkļus, kad uzstājos! Būt uz skatuves un izteikti sevi mūzikā ir labākais, ko varu darīt. Apzinos, ka ir vēl daudz lietu, kas jāapgūst, kā arī liels darbs jāieliek, lai nokļūtu, kur vēlos - orģinālmūzikā. Vēlos atrast spēju sevi atkal atvērt, lai izteiktu sevi caur savu mūziku,” norāda Sanija.
Ideja par solokoncertu Alūksnē radusies spontāni, ciemojoties šeit. “Uzturēju kontaktus ar Londonā iepazīto pianistu, uzaicināju viesoties Latvijā - viņš ar lielāko prieku piekrita un ieteica uzaicināt arī viņa pastāvīgo skatuves partneri, kontrabasistu Adamu Kingu. Kā goda viesi izvēlējos Igo, jo viņš ir mūziķis, kuru ļoti cienu un kurš devis man iedvesmu darboties mūzikā. Paldies viņam, ka viņš ir manā ceļā!” atklāj S.Būmane. Viņa piebilst - mūziķi no Lielbritānijas, kuri ir izcili džeza vidē Londonā, koncertā izpildīs Imanta Kalniņa melodijas, latviešu tautas mūziku un Igo orģinālgabalus.
Uz atjaunotā Alūksnes Kultūras centra skatuves Sanijai šī būs jau otrā uzstāšanās. Viņa neslēpj - ir neizsakāms prieks un gods. “Tur notiek tik daudz un dažādi kultūras pasākumi, ko alūksnieši var baudīt savā pilsētā - vairs nav jāskumst, ka tikai Rīgā kas tāds notiek! Skatuve ir lieliska, ģērbtuves ir vienas no labākajām, kādas esmu redzējusi visā savā muzikālajā ceļā, tehniskais nodrošinājums un akustika ir ļoti laba!” saka S.Būmane. ◆

Kategorijas