Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē starptautiskās sacensībās

Didzis Bauers

2016. gada 14. aprīlis 15:11

593

Alūksnes novada jaunie džudisti nedēļas nogalē piedalījās 7. starptautiskajā turnīrā “Dinamo džudo talantu kauss 2016” Rēzeknē.

Turnīrā piedalījās džudisti no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Mūsējie startēja ļoti labi. “Ļoti vērtīgas sacensības mūsu cīkstoņiem, sanāca daudzas cīņas ar citu valstu pārstāvjiem no Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas, nevis ar ierastajiem konkurentiem. No Baltkrievijas vien bija vairāk nekā 100 dalībnieki. Pārsvarā mūsējie finālos cīnījās ar Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem. Līmenis bija ļoti labs, jo dažas cīņas mūsējiem izdevās uzvarēt tikai papildlaikā. Dalībnieku bija ļoti daudz! Lai tiktu līdz medaļai, bija jāaizvada 4 - 5 cīņas. Uz turnīru nevedām bērnus līdz 10 gadiem, jo izlēmām, ka viņiem vēl par agru sacensties tik lielā turnīrā. Skatoties uz mūsu džudistu sniegumu, ja būtu piedalījušies arī mazie, kopvērtējumā mēs būtu izcīnījuši turnīra kausu,” stāsta džudo treneris Aivars Mālnieks. 

Pēc nedēļas mūsu džudisti plāno piedalīties turnīrā Saldū, kur cīnīsies jaunieši no 8 līdz 18 gadu vecumam. Tur varēs no mūsējiem piedalīties visu vecumu cīkstoņi. Maijā džudisti plāno piedalīties starptautiskā turnīrā Rīgā, kur brauc pat cīkstoņi no Indijas. “Maija beigās gribam aizbraukt uz Maskavu, pašreiz formējam vīzas, tur būs divu dienu turnīrs. Viena daļa cīnīsies pilsētā, otra - Piemaskavā citā turnīrā, jo ir dažādi vecumi. Viņi ir mūsu sadarbības partneri un vairākus gadus brauc pie mums, bet mēs vēl neesam bijuši pie viņiem. Mums būs gada vīzas, un tad mēs varēsim braukt pieredzes apmaiņā pie džudo klubiem uz Pleskavu, Novgorodu un Veļikijiem Lukiem. Pleskava mums ir pat tuvāk nekā Rīga, un gribam to izmantot. Protams, maija beigās būs tradicionālais “Novada kauss”,” informē A.Mālnieks.

Džudistu rezultāti
Vecuma grupā līdz 12 gadiem zēniem:
svara kategorijā līdz 29 kg 1.vietā - Martins Līvs,
svara kategorijā līdz 32 kg 3.vietā - Raitis Rinaldo Čavars.

Vecuma grupā līdz 13 gadiem meitenēm:
svara kategorijā līdz 30 kg 2.vietā - Keita Dobroļubova Līdace,
svara kategorijā līdz 35 kg 3.vietā - Jūlija Kuzņecova.

Vecuma grupā līdz 14 gadiem zēniem:
svara kategorijā līdz 35 kg 1.vietā - Roberts Javorskis,
svara kategorijā līdz 38 kg 3.vietā - Roberts Purs,
svara kategorijā līdz 46 kg 2.vietā - Ričards Zvaners,
svara kategorijā līdz 55 kg 1.vietā - Elvis Kārkliņš.

Kategorijas