Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lasītāji - braucam izzināt sudraba noslēpumus!

Līga Vīksna

2016. gada 15. aprīlis 00:00

33

Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas” trešo gadu savus lasītājus aicina ekskursijā – šoreiz 18.jūnijā ceļosim pa Vidzemi.
Kad pērn šķīrāmies pēc ekskursijas brauciena uz Aglonas novadu, daudzi no jums taujāja: “Kad atkal kaut kur kopā brauksim?” Mums ir patiess prieks, ka jums patika, tādēļ turpinām tradīciju, un šoreiz dosimies iepazīt vid­zemnieku viesmīlību.

Jūra un zivju zupa
“Pulksten 10.00 būs Minhauzena muzeja Duntē apskate gides pavadībā, kur neiztiks bez amizantiem mednieku stāstiem. Pēc tam brauksim uz saulrieta liedagu “Vējavas”. Tā ir brīvdienu māja Salacgrīvas novadā un atrodas vietā, kur Svētupe ietek Baltijas jūrā. “Vējavas” ir izbijusi zvejnieka viensēta ar savu kultūrvēsturi, auru un burvību, kas 2002.gadā pielāgota viesu uzņemšanai, saglabājot autentisko stilu. Apskatīsim “Vējavas”, mielosimies ar vēžu vai jūras zivju zupu, kūpinātām zivīm – tas atkarīgas no laika apstākļiem un “Vējavu” saimnieku loma. Pēc tam ikvienam būs iespēja aiziet līdz Svētupes ietekai jūrā, izplunčāt kājas, bet, atgriežoties no pastaigas, mūs atkal sagaidīs “Vējavās” ar kafiju un tēju,” stāsta „Alūksnes Ziņu” reklāmas projektu vadītāja Vēsma Celma.

Dzīvā sudraba labās īpašības
Pulksten 15.00 ekskursija turpināsies Limbažos, apmeklējot Dzīvā sudraba muzeju, kas vietu radis kādreizējā Limbažu Rātsnamā. Muzeja īpašnieks, mākslinieks un sudraba meistars Oļegs Auzers mums izrādīs muzeju, vadīs lekciju par dzīvā sudraba ūdens īpašībām un ietekmi uz veselību. Būs arī dzīvā sudraba ūdens degustācija.
“Tālāk mūsu ceļš vedīs uz Lēdurgas dendroloģisko parku Krimuldas novadā. To 1973.gadā izplānoja un  izveidoja viens cilvēks – dārznieks Arvīds Janitens. Tas ir viens no bagātākajiem dendroloģiskajiem parkiem Latvijā. Tagad viņa darbu turpina Karoļa Treija tūrisma individuālais uzņēmums. K.Treija pavadībā apskatīsim parku. Uz Lēdurgas dendroloģiskā parka bāzes blakus ir izveidota “Ārijas stādaudzētava”, ko apmeklēsim noslēgumā,” saka V.Celma.
Izbraukšana – no redakcijas
Izbraukšana būs pulksten 7.00 no „Alūksnes Ziņu” redakcijas. Dalības maksa abonentiem – 33 eiro, pensionāriem abonentiem – 31 eiro, pārējiem lasītājiem – 43 eiro. Cenā ietilpst tūristu klases autobusa noma, Minhauzena un Dzīvā sudraba muzeju apmeklējums, dendroloģiskā parka apskate, kā arī pusdienas. Savukārt papildu izmaksas - pēc pašu izvēles: suvenīru, kūpinātu zivju, sudraba izstrādājumu un stādu iegāde.
Interesentus aicinām pieteikties „Alūksnes Ziņu” redakcijā Lielā Ezera ielā 5, Alūksnē, līdzi ņemot abonēšanas kvīti. Tālrunis uzziņām: 64307020. Ņemam līdzi labu garastāvokli! ◆

Kategorijas