Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noķer maluzvejnieku

Diāna Lozko

2016. gada 15. aprīlis 00:00

3

Smiltenes novada pašvaldības policijas un Dabas aizsardzības pārvaldes amatpersonas 6.aprīlī veiksmīgi aizturējušas maluzvejnieku Apes novada Gaujienas pagastā.
Smiltenes novada pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa informē, ka 5.aprīlī saņēma informāciju: Gaujienas pagastā Zvārtavas upītē, kas savieno Zvārtavas ezeru un Gauju, iespējams, notiek nelikumīga zveja ar tīklu. Smiltenes policijas darbinieki kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes amatpersonām izplānoja un veiksmīgi veica operatīvos pasākumus, lai vainīgā persona tiktu aizturēta.
6.aprīlī pulksten 8.10 pārkāpuma vietā – netālu no Zvārtavas upītes ietekas Gaujā - aizdomās par nelikumīgu zveju pašvaldības policijas darbinieki aizturēja 1950.gadā dzimušu gaujienieti.
“Aizturētais vīrietis uz nelikumīgo zveju bija ieradies, atbraucot ar mopēdu un līdzi paņemot suni. Pārkāpējs tika aizturēts uzreiz pēc tīkla izņemšanas no upes un tā ievietošanas līdzi paņemtajā mugursomā. Nelikumīgo zvejas tīklu 10 metru garumā vīrietis bija ievietojis visā Zvārtavas upes iztekas platumā, tādējādi faktiski liedzot zivīm nokļūt līdz Zvārtavas ezera ūdeņiem,” skaidro N.Liepa.
Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Par šādu pārkāpumu fiziskām personām paredzēta administratīvā atbildība - naudas sods no 280 līdz 700 eiro. Tiek konfiscēti arī pārkāpuma izdarīšanas rīki, tajā skaitā pārkāpuma rezultātā iegūtās zivis, kā arī peldošie līdzekļi ar aprīkojumu. Pašvaldības policija pateicas personai, kura nebija vienaldzīga un sniedza ziņas par nelikumīgās zvejas faktu. Pašvaldības policija arī turpmāk pārbaudīs Apes novada ūdenstilpes, rīkojot reidus un organizējot pārbaudes zivju resursu aizsardzības jomā. ◆

Kategorijas