Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Laukumā tiekas basketbola veterāni

Ilze Bogdanova

2010. gada 14. aprīlis 12:57

664

Nedēļas nogalē Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē norisinājās Veterānu kausa izcīņa basketbolā. Divu dienu ilgais turnīrs kļuvis par pirmajām veterāniem domātajām sacensībām, kas pēc ilgāka pārtraukuma tiek rīkotas Alūksnē.

“Atsevišķi pasākumi notikuši jau iepriekš, bet šo viennozīmīgi var uzskatīt par labāko, kāds pie mums ir bijis,” apgalvo basketbola kluba “Alūksne” vadītājs un sacensību organizators Juris Iesalnieks.

Aicinājumam piedalīties turnīrā šoreiz atsaucās piecas komandas: “Alūksne”, “Ape”, “Smiltene”, “Tartu” un “Veri”. Pēdējā brīdī smiltenieši dalību atsaukuši, tāpēc, lai neizjauktu iepriekš sastādīto spēļu grafiku, talkā nāca Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi, apvienojoties ar nosaukumu “Alūksnes juniori” turnīrā piedaloties ārpus kārtas.

Uzvarētāju sīvākie pretinieki – alūksnieši

Komandām katrai ar katru izspēlējot pa vienai spēlei, par Veterānu kausa izcīņas uzvarētājiem kļuva “Veri”.
Šī komanda uzvaras guva visās spēlēs, pretiniekus pieveicot ar vismaz pārdesmit punktu starpību. Vienīgi “Alūksne”, kas ar 50:57 igauņiem piekāpās spēles papildlaikā. “Alūksnei” - 2.vieta, “Apei” - 3.vieta un “Tartu” - 4.vieta.

Lai gan spēles ar “Alūksnes junioriem” vietu sadalījumu neietekmēja, spēku samēru ziņā jaunie basketbolisti izrādījās līdzvērtīgi pretinieki veterāniem. No četrām spēlēm uzvaras gūtas pār “Api” (56:45) un “Tartu” (60:36). Zaudējums - “Alūksnes” veterāniem ar 38:49, “Veriem” – ar 58:74.

Līdzīgus pasākumus veidos arī turpmāk
J.Iesalnieks informē, ka šis turnīrs organizēts saistībā ar Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā atbalstīto projektu “Pārrobežu bumba”, kura mērķis ir popularizēt bumbu sporta veidus pierobežā. Viņš cer, ka arī turpmāk projektā iesaistītās pašvaldības vienosies par līdzīgām aktivitātēm, padarot veterāniem domātos pasākumus par tradīciju.

Kaut gan šoreiz iespēju piedalīties turnīrā radušas vien četras komandas, J.Iesalnieks norāda, ka ar laiku veterānu kustību pierobežā domāts vērst plašumā. “Nākamajā reizē komandu pulciņš varētu kļūt vēl lielāks, turklāt pastāv iecere sarīkot turnīrus katras komandas mājvietā atsevišķi,” viņš ieskicē tālākos plānus.

Kategorijas