Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aprīļa beigās notiks jauno bobslejistu un skeletonistu atlase

Leta

2016. gada 17. aprīlis 16:26

83

30.aprīlī risināsies ikgadējā Latvijas jauno bobsleja un skeletona talantu meklēšana, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija. Atlases testi plkst.12 notiks Rīgā, Augšielā 1, "Daugavas" stadiona vieglatlētikas manēžā. Šādā veidā federācija vēlas radīt iekšējo konkurenci komandā un sporta veidu turpinājumu nākotnē.

"Latvijas sportisti pašlaik ir pasaules elitē, lai tā būtu arī nākotnē, atkal tiek rīkota atlase un meklēti jauni talanti gan bobslejā, gan skeletonā," teikts paziņojumā.

Uz atlasi aicināti spēcīgi, ātri un sevi apliecināt griboši jaunieši, vēlamais vecums no 17 līdz 26 gadiem un augumā no 1,70 metriem. Tāpat būtu vēlams, lai kandidāti 30 metrus gaitā spētu veikt 3,20 sekundēs un ātrāk, bet tālumā no vietas spētu aizlēkt vismaz 2,75 metrus.

Atlases dalībniekiem būs jāveic 30 metru skrējiens gaitā, jālec no vietas un jāstumj bobsleja trenažieris.

Kā zināms, nesen aizvadītajā sezonā bobsleja pilots Oskars Melbārdis kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu kļuva par pasaules čempioniem četrinieku sacensībās, bet Uģis Žaļims ar Intaru Dambi izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā starp divnieku ekipāžām.

Tikmēr pasaules čempionātā skeletonā ceturto reizi karjerā triumfēja Martins Dukurs, kurš šosezon jau septīto reizi bija labākais Pasaules kausa kopvērtējumā. Tāpat brāļi Martins un Tomass Dukuri izcīnīja dubultuzvaru Eiropas čempionātā.

Kategorijas