Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro labākos galda tenisistus

Ilze Bogdanova

2010. gada 14. aprīlis 13:31

590

Beidzies ikgadējais Alūksnes novada čempionāts galda tenisā, ko Alūksnes novada pašvaldība organizēja sadarbībā ar sporta klubu “Lagūna”.

Sacensību galvenais tiesnesis Aivars Dulbergs atklāj, ka šogad čempionātā iesaistījās 15 dalībnieki, kas cīnījās par uzvaru individuālajā un dubultspēļu vērtējumā.

Uzvar pieredzes bagātākie
Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz uzvaras laurus plūca pieredzes bagātākie spēlētāji. Individuālajā vērtējumā 1.vietu ieguva Guntis Pauders, atstājot aiz sevis pagājušā gada uzvarētāju Aivaru Dulbergu (2.vieta) un Māri Malvesu (3.vieta). Vēl labāko sešniekā iekļuva Guntis Dulbergs, Valdis Prilužnijs un Viktors Groziņš, kas attiecīgi sadalīja 4. - 6.vietu.
Dubultspēlēs par veiksmīgākajiem čempionāta dalībniekiem kļuva Māra Malvesa un Valda Prilužnija duets, kas izcīnīja 1.vietu. Nākamajā vietā aiz viņiem ierindojās Guntis Dulbergs un Guntis Pauders, savukārt labāko trijnieku noslēdza Viktors Groziņš un Normunds Gibals, kas kļuva par 3.vietas ieguvējiem.

Sacensību laureāti tika apbalvoti ar diplomiem, medaļām un nelielām balvām. Lai gan sacensību iznākums salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem pārsteigumus nav sagādājis, A.Dulbergs norāda, ka savu artavu sportiskā azarta ziņā radījusi cīņa ar līdzvērtīgiem pretiniekiem.

Viņš pauž gandarījumu, ka šogad sacensību rīkošana uzticēta sporta klubam, kas ļāvis ieviest tikai pašiem galda tenisistiem zināmas un vienlaikus būtiskas nianses. Tas attiecoties arī uz laureātu balvu izvēli, kurā priekšroka dota ar vaļasprieku saistītām un ikdienā nepieciešamām lietām.

Novērtē papildu aktivitātes

Kaut arī dalībnieku loks palicis praktiski nemainīgs, viņš cer, ka, ņemot vērā sporta kluba “Lagūna” aktivitātes, turpmākajos gados šajā ziņā būs vērojamas pozitīvas izmaiņas. A.Dulbergs atgādina, ka šogad klubs ieviesis papildu pasākumu gada plānā – galda spēļu triatlonu, kura dalībnieki sacenšas galda tenisā, novusā un dambretē.

“Līdz šim novada čempionāts bija vienīgais pasākums gadā, kurā varējām piedalīties. Tagad tam klāt nācis arī galda spēļu triatlons, kurā uzvar ātrākais, precīzākais un gudrākais. Arī tas dod pieredzi, kas vēlāk var noderēt tikai galda tenisa sacensībās,” viņš saka.

Kategorijas