Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iesaki, kā saudzēt dabu!

2010. gada 14. aprīlis 09:17

509

„Zaļā josta” aicina Latvijas vispārizglītojošo skolu un mākslas skolu audzēkņus piedalīties vizuālās mākslas konkursā „Mani ieteikumi, kā saudzēt dabu”.

Konkursā tiek aicināti piedalīties visu vecuma grupu skolēni neatkarīgi no zīmēšanas spējām. Galvenais ir darbos paustā doma un dalībnieka viedoklis par šo tēmu, nevis izcilība zīmēšanā. Arī darbu izstrādes tehnikai nav ierobežojumu – katrs autors var izpausties sev tuvākā mākslas tehnikā. Iespējams darbus izpildīt ar guašu, akvareļkrāsām, akrila krāsām, aplikatīvi (izmantojot dažādu veidu un tonalitāšu papīrus vai audumu, plēstus vai grieztus, līmētus uz pamatnēm) vai jauktajā tehnikā. Tāpēc šoreiz par noteicošo faktoru tehnikas izvēlē kļūs skolēnu iztēle.

Vizuālās mākslas darbi jāiesniedz līdz 30.aprīlim personiski SIA „Zaļā josta” birojā darbdienās no pulksten 9.00 līdz 16.00 vai pa pastu (SIA „Zaļā josta” birojs, Rīgā, Mūkusalas ielā 41b, LV-1004, ar norādi „Konkursam „Mani ieteikumi, kā saudzēt dabu”, pasta zīmogs - 30.aprīlis).

No visiem iesūtītajiem darbiem tiks noteikti 20 labākie. Par konkursa laureātu balvām ir īpaši padomāts – arī tās būs videi draudzīgas un radošas. Konkursa uzvarētāji tiks aicināti kopā ar klasi doties aizraujošā ekskursijā uz konkursa atbalstītāja – papīra ražotāja „Map Latvia” - vairumtirdzniecības noliktavu kompleksu. Katra ekskursantu grupa dāvanā saņems zīmēšanas papīru izlasi, izgatavotu no otrreizēji pārstrādāta papīra „Cyclus Offset”. Uzvarētāju vārdi tiks paziņoti 5.maijā „www.zalajosta.lv” un „www.mapantalis.lv”.

Kategorijas