Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē kalnu riteņbraukšanas maratons

Didzis Bauers

2016. gada 21. aprīlis 09:03

450

Ventspils Piedzīvojumu parkā aizvadītajā svētdienā ar “Vivus.lv” MTB maratona 10.jubilejas sezonas pirmo posmu tika dots starts visas Latvijas MTB maratonu sezonai. Tajās piedalījās arī mūsu Alūksnes novada sportisti.

Sezonas atklāšanas sacensības pulcēja gandrīz 1000 riteņbraucējus vecumā no 2 līdz 64 gadiem. “Latvijas Valsts mežu” pusmaratona distancē pirmo reizi sacensību vēsturē tika noteikts maksimālais startējošo skaits - 500 sportisti, kas arī dažas stundas pirms starta tika sasniegts. Organizatoriem jau rodas problēmas apkalpot tik lielu dalībnieku skaitu. Maratona distancē uz starta līnijas stājās apmēram 250 braucēji, lai veiktu divus 27 kilometru apļus.

Jau pēc pirmā apļa pārliecinošā vadībā bija izvirzījies “Team Rietumu-Delfin” sportists Dmitrijs Sorokins. Cīņa par goda pjedestāla 2. un 3.pakāpienu bija ļoti spraiga. Tikai 10 metrus pirms finiša noskaidrojās, ka vicelīdera gods tiek iepriekšējās sezonas kopvērtējuma uzvarētājam - novadniekam Oskaram Muižniekam (“Sportlife.lv”). 25.vieta kopvērtējumā un 10.vieta grupā - Reinim Marksam, kuram nepaveicās ar tehniku: jaunajam velosipēdam sēdekļa stute ieslīdēja iekšā. Visu otro apli viņš nobrauca, stāvot kājās, bet bija izredzes pacīnīties ar Oskaru. 7.vietā V50 grupā - Viesturs Kazainis. 32.vietā V40 grupā - Ainārs Volts. Dāmu konkurencē 2.vietā U23 grupā - Beate Kovgere. “Latvijas Valsts mežu” pusmaratona distancē sezonas pirmajā startā 32.vietā - Rolands Zarītis. Vislabākais starts no alūksniešiem - Gunāram Rozenbergam, kurš savā vecuma grupā izcīnīja uzvaru.
Savukārt dāmām 2.vietā S45 grupā - Anita Muižniece.

Arī šogad “Vivus.lv” MTB maratons notiks 7 posmos visā Latvijā, kuros noskaidros labākos braucējus gan katrā posmā, gan absolūtajā vērtējumā, gan arī savās vecuma grupās. Just līdzi savējiem vistuvāk varēs 10.septembrī 7.posmā, kurš norisināsies pārrobežā - Apes un Vastse Rosas (Igaunija) teritorijā.

Kategorijas