Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bejā atkal ierūcinās zāģus

Agita Bērziņa

2016. gada 22. aprīlis 00:00

28

Tradicionālās mākslas zāģēšanas sacensības-plenērs “Ierūcini zāģi un ļaujies fantāzijai!” motorzāģu pavēlniekus Jaunalūksnes pagasta Bejā pulcēs 30.aprīlī. Šogad dalībniekiem no koka būs jāveido skulptūras par tēmu “Divi gali”.

Pasākumu pulksten 10.00 pie Bejas pamatskolas atklās skolēnu un vecāku veidots uzvedums “Mežs”, kas tapis pēc Vēsmas Kokles-Līviņas motīviem. Dalībnieku reģistrācija un iepazīšanās ar noteikumiem – no pulksten 9.30. Bejas novadpētniecības centra pārzine un pasākuma organizatore Jolanta Baldiņa vērš uzmanību, ka dalībniekiem jāparūpējas par darbam nepieciešamajiem instrumentiem – zāģi un citiem kokapstrādes piederumiem, darba aizsardzības līdzekļiem, piemērotu apģērbu. Savukārt pasākuma rīkotāji nodrošinās degvielu un elektrību.

Būs aktivitātes līdzjutējiem
Dienas gaitā notiks arī dažādas citas norises, kas būs saistošas gan plenēra dalībnieku līdzjutējiem, gan ikvienam. Pulksten 10.30 sāksies Alūksnes novada mazpulcēnu aktivitātes un tirdziņš. Bejas bibliotēkas zālē 13.00 dabiskā koka formu apstrādes meistars Harijs Stradiņš par koka un cilvēka mijiedarbību stāstīs lekcijā “Baltā koka sirds”. No 14.00 ikviens varēs iesaistīties dažādās kokapstrādes darbnīcās, kur būs grozu pīšana, karošu grebšana, putnu būrīšu meistarošana, slotu siešana. Būs arī iespēja apskatīt Bejas novadpētniecības centru un skolēnu amatu mācības un rokdarbu izstādi. Darbosies vietējo mājražotāju tirdziņš.
Dienas laikā tapušās skulptūras dalībnieki prezentēs pulksten 16.00, kad arī skatītājiem būs iespēja nobalsot par savu simpātiju, kā arī pēc tam visiem kopīgi baudīt svētku zupu. Pulksten 17.00 Bejas pamatskolas zālē ar koncertu priecēs jaunais vokālists Artūrs Pūpols un notiks dalībnieku apbalvošana. Noslēgumā sacensību dalībnieki dosies ekskursijā pa Jaunalūksnes pagastu un tiksies sadraudzības vakarā maiznīcā-krodziņā “Airīši” Kolberģī.

Kursēs autobuss
“Ikviens, kas vēlas piedalīties plenērā un ir gatavs pārbaudīt savas spējas un prasmes, ar motorzāģi no bluķa izgatavojot koka skulptūru, aicināts pieteikties pa tālruni 25664432 vai e-pastu “bejasmuzejs@aluksne.lv”. Savukārt interesenti, kuri no Alūksnes vēlēsies nokļūt Bejā, varēs aizbraukt ar autobusu. Pulksten 12.30 tas kursēs uz Beju no stāvlaukuma pie Alūksnes tūrisma informācijas centra, atpakaļ – pulksten 18.00,” aicina J.Baldiņa. ◆

Kategorijas