Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pošas 20 gadu jubilejai

Ilze Bogdanova

2010. gada 12. aprīlis 16:21

885

Jau 20 gadus Apes bērniem un jauniešiem iespēja iegūt pirmo muzikālo izglītību tiek nodrošināta uz vietas. To piedāvā zem Alūksnes mūzikas skolas izveidotais Apes mācību punkts. Gadu gaitā tas izcīnījis savu vietu vietējo iedzīvotāju vidū, ik gadu veidojoties apmēram 40 audzēkņu kuplam pulciņam.

“Esam izauguši,” šajos gados piedzīvoto vērtē Alūksnes mūzikas skolas Apes mācību punkta vadītāja un pedagoģe Lāsma Cunska, kas Apē strādā kopš 1995.gada.

Atvieglo mācību procesu
Progress jūtams ne vien audzēkņu skaita ziņā, bet arī mācību programmu stabilitātē. Laika pārbaudījumu izturējusi klavierspēle un flautas spēle, kā arī pirmsskolas vecuma bērnu dziedāšanas grupiņa. Uz vietas audzēkņi var apgūt teorētiskos priekšmetus – solfedžo un mūzikas literatūru. Tas atvieglo mācību procesu tiem, kas izvēlējušies Alūksnē apgūstamus mūzikas instrumentus.
Šobrīd Apes mācību punkta kolektīvu veido pieci pedagogi: L.Cunska, Lilija Kovaļa, Inguna Kurcens, kas māca klavierspēli, Sandra Oto, kuras pārziņā ir teorētisko priekšmetu apguve un dziedāšanas grupiņas vadīšana, kā arī Santa Kļava – Būmane. Viņa kolektīvam pievienojusies nesen, aizstājot ilggadējo flautas spēles skolotāju Sarmīti Kubuliņu.

Pēdējās lielās pārmaiņas kolektīvu un viņu audzēkņus skārušas pirms diviem gadiem. Tad Apes mācību punkts pārcēlies uz savu tagadējo mājvietu, kur viņus sagaidījušas gaišas, plašas un svaigi remontētas telpas. “Sākumā mēs strādājām kur nu kurais, taču nu esam mūzikas skola tās tradicionālajā izpratnē – atsevišķā ēkā un visi kopā,” atzīst L.Cunska.

Sola neparastus priekšnesumus
Apes mācību punkts var lepoties ar 43 absolventiem. Lai gan tikai daži izvēlējušies saistīt savu dzīvi ar mūziku, L.Cunska norāda, ka mācību punkta audzēkņi kļuvuši par aktīviem vietējās kultūras dzīve kūrētājiem.

Bijušie audzēkņi uzņēmušies rūpes arī par 20 gadu jubilejas koncerta rīkošanu, kas notiks sestdien, 17.aprīlī, pulksten 17.00 Apes tautas namā. Šis pasākums sola daudz negaidītus pārsteigumus, kur nozīmīgu vietu ieņems priekšnesumi solo, deutu, trio un kvartetu veidā.

Kategorijas