Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauns komandieris

Agita Bērziņa

2016. gada 22. aprīlis 00:00

838

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Alūksnes daļas komandieris trešo nedēļu ir alūksnietis Genādijs Razmislovs. Iepriekšējais komandieris Igors Dovgans dienestu turpina Latgales reģiona Balvu daļā.

Komandieru maiņa notikusi dienesta struktūrvienību darbinieku rotācijas ietvaros, skaidro VUGD priekšnieka vietnieks ģenerālis Intars Zitāns. “Darbinieku rotācija ir normāla prakse. Auditi atklāja, ka pārāk piesardzīgi un reti to izmantojam. Darīsim biežāk - dienestam ir savas intereses un attīstība nepieciešama visur. Samainot cilvēkus, mainās pieeja, jo katrs tomēr strādā citādāk, un līdz ar to var panākt labāku dienesta attīstību kopumā. Tas arī dod papildu motivāciju šiem cilvēkiem, kuri var pierādīt sevi citur,” norāda I.Zitāns. Viņš arī atklāj, ka šogad 1.jūlijā beigsies pārejas periods, kas nosaka, ar kādu izglītību dienestā var ieņemt attiecīgus amatus. “Arī šis ir viens no rotācijas iemesliem. Dzīve rit uz priekšu, un ir paredzamas arī strukturālas izmaiņas. Rotācija ir laba iespēja jauniem izaicinājumiem,” saka I.Zitāns.

Veicamie darbi zināmi
Alūksnietis G.Razmislovs VUGD ir kopš 1994.gada. Līdz 2000.gadam strādāja Alūksnē un kādu laiku bija arī daļas komandieris. Pēc tam 7 gadus pildīja komandiera pienākumus Aizkrauklē, līdz 2007.gadā atgriezās dzimtajā Alūksnē. G.Razmislovs pagaidām piekritis pagarināt dienestu virs likumā noteiktā termiņa. Vai strādās ilgāk – rādīs laiks. Pirmie veicamie darbi jau zināmi. “Šogad martā mums bija plānotā pārbaude, kas notiek ne retāk kā reizi 5 gados, kad izvērtē daļas darbību. Pārbaužu rezultātā esam saņēmuši dažus ieteikumus. Būtisku pārkāpumu nav, bet ir lietas, kas jāmaina. Tie arī būs mani pirmie darbi. Protams, ir arī ikdienas darbi, lai varam cilvēkiem nekavējoties sniegt palīdzību,” norāda G.Razmislovs.

Rekonstruēs ēku
Ar darba apstākļiem, darbiniekiem un tehnisko nodrošinājumu jaunais komandieris ir apmierināts. “Alūksnes daļā ir vienas no jaunākajām glābšanas darbu mašīnām. Darbinieku pietiek, taču ir arī dažas brīvas darbavietas. Jauno kadru maiņa notiek, taču realitātē strādājot pierādās, ka ne katrs var būt ugunsdzēsējs - glābējs. Jauno kadru atlase notiek saskaņā ar Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā noteiktajām prasībām. Starp tiem ir laba fiziskā sagatavotība, atbilstoša izglītība un nedrīkst būt sodāmība. Tas ir valsts dienests – ar stabilu un drošu algu, materiālo nodrošinājumu un, pats galvenais, ar gandarījumu par paveikto darbu, kad izdodas palīdzēt nelaimē nonākušam cilvēkam,” stāsta G.Razmislovs. Nākotnē viņš plāno veikt infrastruktūras uzlabošanu. “Jaunā mūsdienīgā tehnika izvirza īpašas prasības ēkai, piemēram, vārtu lielumu, tāpēc ir plāni rekonstruēt un paplašināt esošās telpas. Šobrīd mums daļā nav autokāpņu, kas ugunsgrēkos būtu ļoti noderīgas,” atklāj G.Razmislovs.

Ar padarīta darba izjūtu
I.Dovgans VUGD Balvu daļas komandiera pienākumus pilda trīs nedēļas. Sasniedzot Iekšlietu ministrijas noteikto pensionēšanās vecumu, viņam bija jāizvēlas - turpināt dienestu vai ne. I.Dovgans izlēma turpināt pildīt dienesta pienākumus, un VUGD vadība viņam piedāvāja uzņemties komandiera pienākumus Balvu daļā. “Lai gan darbs ir zināms, izaicinājumu tāpat ir daudz - sākot jau ar to vien, ka cilvēki apkārt ir citi. Likumi un normatīvie akti ir tie paši, taču redzējums cilvēkiem atšķiras. Iespaidu ir daudz, taču krasas izmaiņas neesmu iecerējis veikt,” pauž I.Dovgans.
Alūksne viņam bija pirmā un līdz šim vienīgā dienesta vieta. “Vairāk nekā 20 gadi pavadīti Alūksnes daļā dažādos amatos. Kopš 2007.gada pildīju daļas komandiera pienākumus. Laika posms ir bijis ilgs, tāpēc grūti pašam izvērtēt - to lai dara kolēģi, tomēr ir padarīta darba izjūta,” teic I.Dovgans. Jaunajam Alūksnes daļas komandierim viņš novēl domāt par attīstību. “Jaunajiem kolēģiem Balvu daļā pirmajā tikšanās reizē teicu, ka ceru uz mūsu kopīgu sadarbību – cits citam palīdzēsim un strādāsim kopīgam rezultātam. To pašu varu novēlēt G.Razmislovam. Spēku, izturību un uzņēmību!” saka I.Dovgans. ◆

Kategorijas