Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzlecošā zvaigzne ar vilka vārdu

Ilze Bogdanova

2010. gada 10. aprīlis 14:09

950

Auce Java: mūzika manā dzīvē ieņem 1.vietu jau 19 gadus

Pirms Lieldienām par vietu uz konkursa skatuves cīnījās „Jaunā viļņa" potenciālie dalībnieki. Viņu vidū atradās šobrīd atpazīstamākā dziedātāja, kas uzaugusi Alūksnē - Kristīna Zaharova, taču viņa nebija vienīgā no šīs puses vokāliste. Konkurenci sastādīja Auce Java, kas pēc desmit Rīgā pavadītiem gadiem atgriezusies dzimtajā pusē un jau pāris gadus dzīvo Trapenē.

No „Dziesma manai paaudzei" līdz „WorldStar" Lai gan popularitātes ziņā viņa pagaidām nevar mēroties ar Kristīnu, muzikālajā pieredzē jaunā sāncense neatpaliek. Kā soliste Auce piedalījusies un guvusi panākumus vairākos konkursos: „Gaujas atbalsis" Siguldā un „Jaunās Zvaigznes", no kuriem abos iekļuvusi finālos. Vairākkārt plūkti lauri krietnās mūzikas festivālā „Dziesma manai paaudzei".

Pirms dažiem gadiem viņa piedalījusies Tallinas konkursā „Fin Baltic Karaoke King and Queen". Katru valsti tajā varēja pārstāvēt tikai seši cilvēki: trīs meitenes un trīs puiši, kam bija jāiztur vietējā mēroga atlase. Otrs konkurss bija „WorldStar", kurā Aucei piešķirts „Uzlecošās zvaigznes" tituls. Šo konkursu organizēja ASV un Auce bija izvēlēta pārstāvēt tajā Latviju.

Simbolizē gudrību, vīrišķību un spēku

Pēc nepilnas nedēļas Aucei apritēs 23 gadi, no kuriem 19 veltīti mūzikai. Viss sācies ar četru gadu vecumā gūto uzvaru konkursā „Cālis". Jau tad viņa sapratusi: savu dzīvi saistīšu ar mūziku. „Ņemot vērā, ka mana mamma ir mūziķe, savādāk jau nemaz nevarēja būt," piebilst Auce. Pirmā muzikālā izglītība gūta Alūksnes mūzikas skolā.

(Vairāk lasiet 9.aprīļa "Alūksnes Ziņās)

Kategorijas