Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dores kalnā top velotrase

Diāna Lozko

2016. gada 29. aprīlis 00:00

89

Alūksnes jauniešu grupa “Aluksne forest riders” (Alūksnes meža braucēji) pašlaik ierīko jaunu velotrasi Dores kalnā Alūksnē. Šajā grupā darbojas 14 aktīvi jaunieši, kuri līdz ar sava vaļasprieka attīstīšanu izlēmuši izdarīt ko vērtīgu arī sabiedrības labā.

Ideja realizēta ar Alūksnes novada jauniešu iniciatīvu konkursa piešķiro finansējumu - 300 eiro, idejas autors ir Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 12.c klases skolnieks Edgars Sināts. Viņš stāsta, ka pašreiz trase vēl tiek ierīkota, bet drīzumā to varēs jau izmantot.

Varēs izmantot ikviens
Trase top ģimenes īpašuma teritorijā Dores kalnā, un E.Sināts ir vēlīgs to ļaut izmantot ikvienam interesentam. Vienīgi jaunietis bažījas, ka trase var ieinteresēt arī huligānus un tai var nodarīt postījumus. Jaunietis aicina visus būt atsaucīgiem un kopīgi ne tikai izmantot, bet arī kopt un uzlabot trasi. “Sākumā domāju trasi veidot tikai kalnu velosipēdiem, bet tagad ir iecere trasi pilnveidot, lai to varētu izmantot arī bērni un ekstrēmāku sporta veidu cienītāji. Protams, tas viss atkarīgs no finansējuma, jo trases iekārtošana nav lēta,” stāsta R.Sināts. Viņu velobraukšana interesē jau kopš bērnības - jau tad R.Sināts vēlējies izveidot īpašu trasi, kur varētu braukāt ar velosipēdu. Puisis atzīst, ka vienam ideju realizēt neizdevās, tāpēc meklēja domubiedrus. “Sākumā man nebija ne drosmes, ne palīgu - saņēmos un uzrunāju arī pāris speciālistus. No janvāra sāku pētīt, kur labāk izveidot trasi, līdz nonācu līdz Dores kalnam,” stāsta jaunietis.

Vairāk nekā trīs kilometri
E.Sināts uzsver, ka trasi sev vēlamā laikā un bez iepriekšējas pieteikšanās varēs izmantot ikviens riteņbraucējs. “Trase ar laiku tiks pārveidota, vajadzīgs vien finansējums, lai to panāktu,” pauž E.Sināts. Viņš atzīst, ka Alūksnē ir vietas, kur var braukt arī ar kalnu velosipēdu, taču tās nav tik plašas. Nereti var traucēt gan cilvēki, gan arī automašīnas. “Man gribējās izveidot kaut ko interesantāku un ekstrēmāku. Kopumā pašreiz mūsu izveidotā trase ir 500 metrus gara. Ja pieskaita vēl mazos celiņus, tad trase var būt pat vairāk nekā trīs kilometrus gara,” teic E.Sināts. ◆

Kategorijas