Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ir recepte katrai kaitei

Agita Bērziņa

2016. gada 29. aprīlis 00:00

741

Mūsdienu steidzīgajā un informācijas pārbagātajā laikmetā cilvēkiem ir raksturīgi neieklausīties sevī un nereti pat sev nodarīt pāri. Kā sadzirdēt savu iekšējo balsi un palīdzēt savam ķermenim ar pavisam vienkāršām tautas metodēm, māca mediķe, psiholoģe un dziedniece Dzintra Žīgure. Viņa ikvienai kaitei un slimībai, ilgi nedomājot, var ieteikt labāko ārstēšanas metodi.
Dz.Žīgure baltā plēves jeb laimes krekliņā pasaulē nāca pirms 69 gadiem Gulbenē. Laimes krekliņš ir aizsargplēvīte, kas izveidojas ap bērniņu, lai viņam netiek nodarīts pāri. Eņģeļi bērniņu sargā kopš atnākšanas brīža uz zemes. Šie cilvēki dzīvo harmonijā ar sevi un apkārtējiem, ap sevi veido spēcīgu enerģētisko lauku. Viņu sargā un piebaro ar enerģiju, ko var dēvēt arī par spēcīgu gudrību. Dzīves gudrības Dz.Žīgurei tik tiešām netrūkst, un katrs viņas teiktais vārds vai padoms izstaro iedvesmojošu enerģiju. Dz.Žīgure visu mūžu veltījusi darbam skolā un arī tagad turpina cilvēkiem sniegt svarīgāko – zināšanas. Nedaudz citādākas kā skolā, tomēr ļoti svarīgas un vajadzīgas. Pirms gandrīz 20 gadiem dziednieces ierasto dzīves ritējumu apturēja dzimtas karmiskais gēns – plaušu vēzis. Taču viņa uzveica ļauno slimību. Tad arī sākās viņas ceļš kā dziedniecei. Tika izkopta mantotā dziedināšanas prasme, apgūta psiholoģija, cilvēka fizioloģija un anatomijas pamati, studētas slimības un diagnostikas iespējas. “Es ar savu rentgena staru skenēju cilvēku, auras vainags atveras, izgaismojas dažādās krāsās un pastāsta par viņa slimību, par to, kādi augi, ārstnieciskie līdzekļi viņam jālieto, lai izārstētos,” saka Dz.Žīgure.

Jāievēro bioritms
Lai cilvēks būtu harmonijā ar sevi, Dz.Žīgure iesaka sākt ar pavisam vienkāršām trim lietām. Katru dienu ne mazāk kā stundu uzturēties svaigā gaisā, rūpēties, lai organismā būtu pietiekami dzelzs un D vitamīna krājumu, kā arī pareizi ēst un ievērot pareizu dienas režīmu. “Ļoti bieži cilvēki pie manis vēršas pēc palīdzības un jautā, kāpēc neveicas dzīvē un kā savest visu kārtībā. Tad es cilvēkiem atbildu – ja tu pats darbosies un darīsi savā labā to, ko pieprasa tavs fiziskais un arī garīgais plāns, tad tu palīdzēsi arī savam emocionālajam plānam. Bieži vien, skrienot dzīves karuselī gluži kā ritenī, nepamanām, ka dzīvē kaut kā trūkst. Tas ir ikdienas režīms. Katram tas ir savs. Cits strādā dienas maiņas, bet cits – nakts maiņas. Cilvēkam jāiemācās ievērot bioritmu un  izveidot savam organismam nepieciešamo diennakts ritmu. Jāievēro pareizs brokastu, pusdienu un vakariņu laiks, kā arī dienas ritms. Nekad nevajadzētu atstāt uz pēdējo sava ķermeņa kopšanu. No rīta vajadzētu vingrot, kārtīgi norīvēties, dzert daudz šķidruma - ūdens, lai organisms spētu izvadīt antivielas, toksīnus un toksiskos izdalījumus. Tad arī ķermenis jutīsies labi un būs pateicīgs. Nevajag organismam dot šoka terapijas - skatīties ilgi televizoru, strādāt pie datora un iet gulēt tikai tad, kad bioritms ir izgājis no sava līdzsvara un ierindas. Bioritmam ir sava ierinda un līdzsvars - tātad savs laiks atpūsties un savs laiks strādāt. Organisms to ļoti ievēro: ja aizejam gulēt pēc pulksten 23.00, ir grūti aizmigt, ja līdz 23.00 – guļam labi. Bieži vien no rīta ir grūti piecelties tikai tāpēc, ka esam pārsituši savu bioritmu,” skaidro dziedniece. 

Svaigs gaiss – visa pamatā
Nedrīkst aizmirst, ka katru dienu vismaz stundu jābūt svaigā gaisā pastaigās vai citās kustībās. Tā ir libido enerģija. “Iespēju ir daudz – var nūjot, skriet, ziemā slēpot vai vienkārši pastaigāties pa priežu mežu. Bet ne pa egļu mežu, kas nomāc un atņem enerģiju. Jāzina, ka priede un priedes eļļa uzmundrina un dod spēku, bet egles eļļa nomierina un pazemina asinsspiedienu. Tie, kuriem ir augsts asinsspiediens, nedrīkst lietot priežu eļļu,” skaidro Dz.Žīgure. Tikpat svarīgs ir trešais komponents – dzelzs un D vitamīna pietiekamība. Katram jāpārbauda D vitamīns asinīs. Tā pietrūkst gandrīz katram otrajam. D vitamīna trūkums izpaužas kā nespēks, svīšana un ļoti lielas iekšējas dusmas. Gluži tāpat ir ar dzelzi, kas ir ļoti svarīga. Dzelzs ļoti bieži trūkst tieši gados jauniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem. “Cilvēkam ir jāieklausās savā organismā un jāsajūt, kā trūkst. Ja pats to nespēj, tas jādara kopā ar speciālistu. Ja cilvēks ieklausīsies, organisms pats pateiks visu priekšā. Piemēram, es vienmēr sajūtu, kad man trūkst kalcija: man sagribas biezpienu, bet pēc pāris dienām vairs negribas. Ļoti bieži, nelietojot pietiekami šķidruma - vismaz 1,5 litrus dienā, cilvēks nodara savam organismam pāri. Sākas organisma saindēšanās. Cilvēkam caur “negribu” jālieto šķidrums,” mudina dziedniece.

Bērniem jāsajūt mīlestība
Ja pieaugušais pats var izlemt, kā dzīvos, tad bērns ir pilnībā pakļauts vecākiem. Tāpēc Dz.Žīgure aicina bērniem sniegt mīlestību un ģimenes starojumu. Tad bērns izaugs par personību un veselu cilvēku. “Ļoti lielu starojumu dod vecāki ar savu mīlestību, savstarpējo attieksmi bērna klātbūtnē. Bērnam redzot, vecākiem jāsamīļojas, lai bērns sajūt mīlestību un spētu to dot tālāk savai ģimenei. Nevis dot naudu, bet dot mīlestību un siltumu. Naudas vērtība šobrīd ļoti nomāc garīgo vērtību. Necensties savu bērnu vietā izdarīt to, kas jādara viņam pašam. Un nevajag vecākiem sacensties, kurš ir labāks. Jābūt vienotiem. Diemžēl jau skolas vecuma bērni sirgst ar depresiju, asinsvadu veģetatīvo distoniju. Brīžiem mani pārņem šausmas! Vecāki man jautā – ko darīt ar bērnu, viņš nekur nav liekams. Vainīgi ir paši vecāki ar savu izturēšanos. Visvairāk grēko tēvi, kuri pēc darba ir noguruši un negrib pavadīt laiku ar bērnu,” norāda viņa.
Tāpat arī dziedniece iesaka ikvienā likstā nevainot citus, bet vainu meklēt vispirms sevī. “Pašam ir jāmaina sava domāšana, attieksme, savs redzējums uz dzīvi un lietām. Tad arī pats sev varēsi palīdzēt. Ja turēsi sevī žulti, aizvainojumu un dusmas, tad pats sevi dedzināsi no iekšpuses. Ir sevī jāielaiž baltā, tīrā gaisma, kura ir spējīga dot otram un sev spēku strādāt ar sevi domu formā, darbošanās un arī attiecību formā. Attiecības ģimenē ir kā rožu dārzs, un šīs rozes ir jāaudzē, jākopj. Un ērkšķi ir jālasa kopā abiem,” saka Dz.Žīgure.

Nebūt Dieva vietā
Dz.Žīgure ar nožēlu atzīst, ka daudzi dziednieki grib būt Dieva vietā un uzņemas Dieva misiju, aizvedot nepareizā virzienā cilvēkus, kuriem veselības problēmu novēršanai nepieciešama medicīniska iejaukšanās. “Viss spēks ir cilvēkā! Neticiet, ka Dievs iedod visu! Dievs nedod neko. Dievs ar savu klātbūtni var palīdzēt, ja mēs paši esam savā dzīves lielajā zenītā,” teic Dz.Žīgure.
Šogad iznāks dziednieces sarakstītā grāmata “Dziedniecības pamati”. ◆


Ieteikumi

◆ Asinsvadus atkaļķo baltā āboliņa tēja, arī kadiķu ogu uzlējums.
◆ Zaļā tēja regulē asinsspiedienu: 2 minūtes paturēta – pazemina, 5 minūtes paturēta – paaugstina. Tāpat arī aroniju tēja: maza šķipsna pazemina, savukārt karote paaugstina asinsspiedienu.
◆ Glāze ūdens ar sodu pirms miega neitralizē skābi.
◆ Sarkanā āboliņa, arī vilkābeles ziedi pazemina holesterīnu.
◆ Māllēpes un māllēpes ziedi atbrīvo degunu, elpot kļūst vieglāk.
◆ Ja ir klepus, līdz pat vemšanai, palīdzēs glāze silta ūdens.
◆ Māllēpes kopā ar ceļteku, Islandes ķērpi, mārsilu un 1 pilienu priežu eļļas noņem klepu, ārstē bronhītu un pat ieilgušu klepu.
◆ Melnā bērza čaga ārstē astmu un ir nedraugs vēža šūnām.
◆ Melleņu sula palīdz ne vien acīm, bet arī urīnceļiem, likvidē cistītu.
◆ Ar amaranta eļļu jāskalo kakls, ja ir iekaisums jeb abscess. Iekšķīgi dzerot šo eļļu, ārstē herpes un pūšanas sēnīti.
◆ Kārpām virsū jāliek sakultas sliekas ar jodu.
◆ Miežagrauda gadījumā līdzēs kadiķogu, žibulīšu un arī stipra kumelīšu tēja.
◆ Migrēnas gadījumā jādzer dzeltenās krizantēmas vai ingvera tēja.

Kategorijas