Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē “Alūksnes pavasaris 2016”

Didzis Bauers

2016. gada 29. aprīlis 00:00

2

Ir sācies skrējienu seriāls “Alūksnes pavasaris 2016” - pirmajā kārtā pagājušajā nedēļā tajā startēja 100 dalībnieki.
Šogad seriāla patrons ir bobslejists Intars Dambis, kurš ar savu klātbūtni uzmundrināja dalībniekus. Alūksniešiem bija iespēja tikties ar viņu un parunāties, jo I.Dambi reti redz bez ķiveres. Organizatori cer uzaicināt ciemos arī Intara pārinieku - stūrmani Uģi Žaļimu, lai būtu iespēja iegūt autogrāfus vai pat sacensties ar viņiem.
Pirmajā kārtā bija jauna starta vieta - netālu no Pilssalas. Trase - bez pauguriem, bet nākamā trase jau bija grūtāka - iekšā parkā. “Pirmā kārta izdevās lieliski - ar apaļiem 100 finišētājiem un daudziem līdzjutējiem! Bija arī Olimpisko spēļu kandidāte Ilona Marhele, kura uzmundrināja bērnus, izejot ar viņiem trasi. Priecē, ka cilvēki bija gandarīti un skrēja ne tikai kilometra apli, bet arī 10 kilometrus. Ceram piesaistīt vēl vairāk cilvēku, jo bija interese no Vidzemes televīzijas, būsim vairāk pamanāmi arī pilsētā. Gribam piektajā kārtā izveidot jaunumu, kad pēc parastajiem skrējējiem varētu startēt cilvēki, kas skrien kopā ar suņiem. Pašreiz to pārrunājam ar Alūksnes kinoloģisko biedrību “Remis”. Tas varētu būt skatāmi un interesanti,” stāsta Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.
Nākamā kārta paredzēta 5.maijā Pilssalā. Sacensību rezultāti atrodami arī orientēšanās kluba “Alūksne/Ape” mājaslapā internetā. ◆

Kategorijas