Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kalnu riteņbraucējiem labi starti

Didzis Bauers

2016. gada 29. aprīlis 08:41

255

Ar lieliskiem rezultātiem nedēļas nogalē mūsu sportisti piedalījās kalnu riteņbraukšanas seriālos Latvijā un Igaunijā.
Latvijā notika “SEB MTB” maratona 15.jubilejas sezonas pirmais posms. Dalībnieki veica jau klasisko distanci Cēsis-Valmiera. Prestižākajā “Toyota Hybrid” distancē, kurā startē Latvijā labākie kalnu riteņbraucēji, starp 200 dalībniekiem 6.vietā - Oskars Muižnieks. Toties populārākajā “Virši-A” distancē, kurā piedalījās vairāk nekā 1600 braucēju, uzvaru izcīnīja Reinis Markss. Dāmām 2.vietu izcīnīja Beate Kovgere, savā grupā 2.vieta arī Anitai Muižniecei.

Igaunijā  “MTB EST” sērijas “Elva” velomaratona posmā ar labiem rezultātiem startēja trīs alūksnieši. 2.vietu M60 grupā izcīnīja Gunārs Rozenbergs. Viesturs Kazainis M55 grupā – 4.vietā. Ainārs Volts M45 grupā – 19.vietā.

“Šosezon man jau trešās sacensības. Esmu uzlabojis tehniku, pārgājis uz tā saucamo sistēmu 1-11. Nesen startēju arī Igaunijā “MTB EST” seriālā, kur pagājušajā sezonā alūksniešiem bija veiksmīgi starti. Šoreiz Igaunijā neizdevās iekļūt labāko trijniekā. Gunāram tagad cita grupa un ir iespējas pacīnīties par uzvarām, Ainārs atkal mazāk domā par izcīnīto vietu. Daudzi posmi sakrīt ar Latvijas seriāliem, tādēļ rēķināsim, kuros startēt,” stāsta V.Kazainis. Viņš paredz, ka pašam Latvijā būs grūti tikt labāko trijniekā, lai gan sagatavotība ir tikpat laba kā pērn. Konkurenti ir braukuši uz nometnēm Spānijā. Ja kādreiz brauca jaunie, tad tagad to dara arī 50 gadus vecie. Riteņbraukšana ir kļuvusi ļoti populāra, es pat teiktu - pusprofesionāla. Tas ir apsveicami, ka velosports kļūst arvien populārāks. Igaunijā gan vēl nav tik daudz dalībnieku, kā pie mums,” saka V.Kazainis.

Viņš trenējas kopā ar Reini Marksu un priecājas par viņa šīs sezonas panākumiem. “Reinis šogad ir labi sagatavojies, bija nometnē kalnos kopā ar Oskaru, kur daudz trenējās. Komanda viņus atbalsta, iegādājoties jaunu velosipēdu un sporta pārtiku. Reinis ir mērķtiecīgs - domāju, šosezon viņš būs ļoti konkurētspējīgs,” saka V.Kazainis.

Kategorijas