Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Florbolistes debitē pirmajās sacensībās

Ilze Bogdanova

2010. gada 6. aprīlis 19:28

1349

Iknedēļas treniņu rezultātu vēlas pārbaudīt biežāk

Jau vairākus gadus Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā reizi nedēļā pulcējas sieviešu florbola cienītājas: neliela dāmu grupiņa, kam florbols kļuvis par dzīvesstilu un tam veltītie treniņi - par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu.

"Šie vakari mums sniedz iespēju kārtīgi izkustēties un atbrīvoties no ikdienā uzkrātās spriedzes," treniņu lielākajā vērtībā dalās florbolistu pulciņa ilggadējā dalībniece Santa Harjo - Ozoliņa. Lai gan līdz šim florbola vakari uztverti kā brīvā laika pavadīšanas veids, bez pretenzijām uz augstas meistarības sasniegšanu vai dalību sacensībās, šogad spēle ieguvusi konkrētākas aprises un dāmas sapratušas: pienācis īstais brīdis savu spēku pārbaudei, spēlējot pret īstām pretiniecēm. Vienai no florbolistēm bijusi paziņa Dobeles novada Penkules pagastā. Kaut arī pagasts iedzīvotāju skaita ziņā ar Alūksnes pilsētu nevar mēroties, tur florbols izrādījies daudz lielākā cieņā nekā šeit.

"Tur dzīvo apmēram 1000 iedzīvotāju. Neskatoties uz to, viņiem ir kārtīga sporta zāle un četras sieviešu florbola komandas. Mēs turpretim dzīvojam pilsētā, kur nav ne viena, ne otra," salīdzina Inese Priedniece.

Spēle kļūst par nopietnu pārbaudījumu

Nodibinot vajadzīgos kontaktus ar Penkules florbolistēm un noskaidrojot, ka spēku samēra ziņā abas komandas varētu būt līdzvērtīgas, viņas nolēmušas pārbaudīt sevi pirmajā sadraudzības spēlē. Alūksnietes pirms tam devušās uz Liepnas sporta zāli. Tur viņas neformālā gaisotnē saspēlējušās ar vietējiem jauniešiem, lai, pienācīgi sagatavojušās pirmajam nopietnajam pārbaudījumam, dotos ceļā.

"Penkulē mūs sanāca skatīties bez maz vai viss pagasts, jo neviens neticēja, ka mēs brauksim tik tālu ceļa gabalu no Alūksnes, lai tikai uzspēlētu florbolu," smejoties atceras S.Harjo - Ozoliņa. Vietējie iedzīvotāji aktīvi jutuši līdzi arī spēles laikā, atbalstot un uzmundrinot gan vienas, gan otras pretinieces, no kurām abām spēle izvērtusies par nopietnu pārbaudījumu. Jautāta par spēles iznākumu, S.Harjo - Ozoliņa teic, ka uzvarējusi draudzība. Mājās viņas atgriezušās ar diplomu un katra savu piemiņas medaļu. Nu ciemos tiek gaidītas Penkules pārstāves.

Aicina pievienoties jaunas dalībnieces

Tiesa, pēc šī brauciena alūksnietes sapratušas, cik vērtīgi ir dažkārt saspēlēties ar citām pretiniecēm. "Pašas savus stiķus un niķus jau zinām, bet, kad pretī stājas vēl neiepazītas pretinieces, tad atdeve un koncentrēšanās ir pavisam citādāka," apgalvo Inga Prilužnija.

Tāpat viņas priecātos, ja pretī stātos pašu novada spēlētājas. "Tagad pagastos ir uzcelts daudz labu sporta zāļu, kā, piemēram, Liepnā un Ilzenē. Arī kaimiņu novadā ir laba zāle. Kāpēc gan to neizmantot, lai sāktu nodarboties ar florbolu?" uzskata S.Harjo - Ozoliņa.

Jaunas dalībnieces tiek aicinātas pievienoties arī alūksniešu iknedēļas treniņos, kas notiek katru pirmdienas vakaru laikā no pulksten 19.00 līdz 20.00. Lai gan sezona tuvojas beigām, florbola treniņi būšot svētīgi arī priekš fiziskās formas atgūšanas pēc ziemas mēnešiem. To apstiprina Agnese Igaune, kas florbolistēm pievienojusies tikai pirms dažām nedēļām. Kaut arī sports viņai nav sveša lieta, jo Agnese regulāri skrien. Tomēr florbola treniņus slodzes ziņā ar stundu ilgu skrējienu nevar salīdzināt. "Tā ir pavisam cita slodze," viņa saka.

Kategorijas