Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rūc zāģi - top mākslas darbi

Līga Vīksna

2016. gada 6. maijs 00:00

55

Bejas mākslas zāģēšanas sacensības – plenērs “Ierūcini zāģi un ļaujies fantāzijai VI” šogad pulcēja desmit dalībniekus, tostarp no Igaunijas. Šogad bija jāveido skulptūras par tēmu “Divi gali”, ko visi arī ļoti prasmīgi un filozofiski attēloja.
Dalībnieku paveikto vērtēja žūrija: Modris Lazdekalns, Harijs Stradiņš, Ivars Vecāns, Guntis Meisters un Jānis Pūpols. Puse dalībnieku startēja pirmo reizi: Roberts Grenkovs no Visikuma, Arnis Korulis no Mārkalnes, Ilvars Krēvics no Mālupes, Raivo Perandi no Igaunijas un Aivars Šumskis no Alūksnes. Puse bija jau ilggadēji dalībnieki: jaunalūksnieši Lauris Baldiņš, Maldis Dobris, Ivars Zābaks, Dainis Fiļipovs un Gintars Čerbikovs.
R.Grenkovs izveidoja ērgli, kas uzbrūk olai: ola, kas ir dzīves sākumā, un ērglis, kas jau tai paredz galu. G.Čerbikovs šoreiz radīja skulptūru “Divi mūži, divi gali”, bet Aivars Šumskis - darbu “Ģimenes sākums – šūpulītis”. Viņš saņēma žūrijas īpašo balvu par to, ka pirmais, sākot darbu, ierūcināja zāģi. Maldis Dobris šogad radīja darbu “Šaha figūriņas turpinājumam” - divus šaha zirdziņus ar domu, lai citos gados taptu pārējās figūras un galdiņš šaham. Igaunim Raivo Perandi festivālā bija veiksmīga debija – ar politisko karikatūru “Eiropas Savienība” viņš ieguva 2.vietu. “No vienas puses Eiropas Savienība mūs savieno, bet no otras puses – saķēdē,” sacīja R.Perandi.
. Festivāla organizatori – Bejas novadpētniecības centrs un Bejas pamatskola – šogad bija piesaistījuši plašu sponsoru un palīgu loku, kas gādāja par dāvanām. Pie pārsteiguma balvām tika arī festivāla apmeklētāji. ◆

Kategorijas