Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mazpulcēniem – liela rosība

Līga Vīksna

2016. gada 6. maijs 00:00

100

Alūksnes novada mazpulcēniem šis ir darbīgs laiks – tiek audzēti dažādi puķu un dārzeņu stādi, kā arī jau gatavojas gaidāmajiem vasaras darbiem.
Liepnas un Ziemera mazpulki sestdien devās ciemos pie Bejas mazpulka, lai kuplinātu pasākuma “Ierūcini zāģi un ļaujies fantāzijai” aktivitātes. Mazpulcēni tirdziņā piedāvāja pašu gatavotās preces un ceptos gardumus, Liepnas mazpulcēni bija atveduši arī pašu izaudzētos ķekaru tomātu stādus, kurus pasākuma apmeklētāji labprāt iegādājās. Savukārt Bejas mazpulcēni aicināja iesaistīties brīvdabas spēlē. Liepnas mazpulks sev līdzi bija atvedis spēli – no koka saliekamu guļbūvi, koka puzli, kuras salikšanā daudzi labprāt iemēģināja roku. Liepnas mazpulka vadītāja Maruta Galla stāsta, ka Liepnas mazpulkā šobrīd ir 22 dalībnieki, no tiem 7 ir šogad uzņemti mazpulcēni.
Arī Ziemera mazpulks tirdziņam bija atvedis mazpulku darinājumus un pašceptus saldumus. Ziemera mazpulka vadītājs Jānis Bērtiņš priecājas, ka šis gads mazpulkam bijis ļoti labs. “Uzņemti četri jauni mazpulcēni, bet viens mazpulcēns – Ieva Vītolniece - šo gadu beigs ar apbalvojumu “Sudraba karotīte”,” viņš lepojas.
Bejas mazpulcēni šovasar iesaistīsies Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta kartupeļu pētījumā. “Institūts mazpulcēniem dos sēklas kartupeļus, kurus viņi audzēs. Mazpulcēni veiks novērojumus un secinājumus apkopos darba burtnīcā. Vairāki mazpulcēni īstenos arī individuālos projektus par puķu, tomātu, arbūzu audzēšanu,” stāsta Bejas mazpulka vadītāja Lidija Stebere. Arī Liepnas mazpulcēni šovasar audzēs un pētīs kartupeļus, audzēs tomātus un iesaistīsies individuālajos projektos. Savukārt sadarbībā ar zemnieku saimniecību “Ezerkauliņi” mazpulcēni šovasar audzēs ķiplokus, kurus pēc tam pārdos lielveikala “Maxima” tīklā. 
Visi trīs mazpulki šobrīd gatavojas arī Latvijas mazpulku sporta spēlēm, kas maija sākumā notiks Līvānos. ◆

Kategorijas