Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē atkal priecē strūklakas

Līga Vīksna

2016. gada 6. maijs 00:00

24

No 4.maija alūksniešus atkal priecē strūklakas. Strūklaku meistars Alvits Grīvnieks stāsta, ka šopavasar to apkopei veikti lieli darbi – abiem sūkņiem nomainīti filtri, uzliktas nerūsējošā tērauda caurules, ir nopirkts arī jauns sūknis.
“Pie Jaunās pils abiem strūklaku dīķiem būtiski pazemināja ūdens līmeni – tik zems līmenis dīķos nav nekad bijis – lai varētu veikt remontdarbus. Līdztekus tam Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “Spodra” veica abu dīķu tīrīšanas darbus. 4.maijā apritēja nedēļa, kopš sāka pildīšanu, lai dīķos atkal normalizētu ūdens līmeni. Stundā no ezera pumpēja sešus kubikmetrus ūdens,” saka A.Grīvnieks. Viņš atzīst - diemžēl vienai no divām parka dīķu strūklakām (tai, kura nerotēja) šogad vairs nebūs sānu tecējumu. “Ziemā, kad uz dīķiem bija ledus, atkal kārtējo reizi ir pastrādājuši huligāni: ar kāju ir spertas tecējumu trubiņas, tās saliecot. Atliekt atpakaļ vairs nevar, jo nemitīgi lokot metāls lūzt,” viņš saka. A.Grīvnieks atklāj, ka strūklakai Alūksnes ezerā pie Pilssalas tilta būs jaunas, turklāt peldošas gaismas. “Prožektori jau ir pasūtīti. Ceru, ka jaunās gaismas pirmo reizi alūksnieši un pilsētas viesi redzēs, sākot no 28.maija,” saka A.Grīvnieks.
Strūklaku darbības grafiks būs tāds pat, kā iepriekšējā gadā. Strūklakas Jaunās pils dīķos būs izgaismotas katru dienu diennakts tumšajā laikā, no pirmdienas līdz ceturtdienai darbosies laikā no pulksten 10.00 līdz 22.00, piektdien un sestdien – līdz pusnaktij, svētdien – no 12.00 līdz 22.00. Strūklaka dīķī pie Pilssalas tilta tiks ieslēgta nedēļas nogalēs, bet ezerā esošā strūklaka – tikai dienās, kad Pilssalā notiks pasākumi. ◆

Kategorijas