Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Būs unikālas sacensības bērniem

Agita Bērziņa

2016. gada 7. maijs 08:39

482

Šovasar Alūksnes ezerā norisināsies divas ūdens motosporta sacensības. Kā ierasts, sportistus Alūksne pulcēs Eiropas čempionātā, savukārt pirmo reizi rīkos Pasaules čempionātu “Formula Future” laivu klasē. Tās būs pirmās “Formula Future” pasaules līmeņa sacensības gan Latvijā, gan mūsu ezera ūdeņos.

“Formula Future” klasei ir interesanta sacensību specifika - visiem sportistiem pasākuma rīkotāji piešķir pilnīgi vienādu inventāru – ķiveres, vestes un pat laivas, tādēļ panākumi šajā klasē ir atkarīgi tikai un vienīgi no sportista meistarības. Sacensībās piedalīsies meitenes un zēni vecumā no 8 līdz 18 gadiem. Valstis katrai vecuma grupai sacensībām var deleģēt vien divus sportistus. Tas nozīmē, ka neviena valsts nebūs dominējošā. “Godīgākas sacensības vairs nevar būt! Visiem ir pilnīgi vienādas iespējas,” saka  Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris.

Sacensībām „Nord Ost” rīcībā jau ir divas laivas, ar kurām startēs sportisti. Tās ir gumijas laivas ar piekaramo motoru. A.Slakteris atzīst, ka sacensības ir lieliska brīvā laika pavadīšanas iespēja, pie tam – no dalībniekiem neprasa nekādus finansiālus ieguldījumus. Viņš cer, ka dalība šajās sacensībās var būt pirmais solis, lai vēlāk izvēlētos braukt citās laivu klasēs.

“Sacensībās Alūksnē nestartēs neviens pašmāju sportists, taču mūsu bērniem tā ir iespēja iepazīt šo sportu, un ceram, ka jau nākamgad būs pārstāvji arī no Alūksnes,” saka A.Musts. Lai arī pagājušā gada nogalē divas laivas tika nogādātas Alūksnē, trenēties vēl nav bijis iespējams, un arī uz sacensību laiku neviens nebūs tik sagatavots, lai piedalītos.

Kategorijas