Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vasara sākas Litenē!

Diāna Lozko

2016. gada 13. maijs 00:00

26

Litenē sestdien, 21.maijā notiks lielais vasaras sezonas atklāšanas pasākums – festivāls “Vasara sākas Litenē!”. Šāds pasākums tiek rīkots pirmo reizi. Festivāla laikā uzstāsies desmit mūziķi, kā arī notiks dažādas atrakcijas. Būs pieejamas arī izjādes ar zirgiem, dažādas radošās darbnīcas, kā arī kāds interesants kosmonautu trenažieris.
Pasākumā būs iespējams arī makšķerēt Pededzes upē kopā ar Māri Olti. Interesenti varēs piedalīties pludmales volejbolā, kā arī atrast ko sev piemērotu nakts tirdziņā. Uz visiem dienas pasākumiem no pulksten 10.00 līdz 16.00 ieeja ir brīva. Lielisks pārsteigums būs retro auto parāde, kura sāksies Gulbenē jau pulksten 13.00. Automašīnas brauks pa Gulbenes ielām un tad dosies uz Liteni, kur ieradīsies pulksten 14.00. Sanākušajiem Litenē būs iespēja nomāt velosipēdus un doties aplūkot tuvējo apkārtni. Vakara programmā notiks dažādu mākslinieku uzstāšanās, bet īpašu pārsteigumu sniegs breikotāji no Kalnienas, kuri uzstāsies kopā ar profesionālajiem ielu vingrotājiem “Street warriors” no Rīgas. Būs pieejama bezmaksas stāvvieta un telšu vieta, lai interesenti varētu Litenē arī pārlaist nakti.
Pasākuma organizatore Anna Pilmane stāsta, ka festivālu Litenē apmeklēs cilvēki no dažādām Latvijas vietām un biļetes jau ir iegādājušies cilvēki gan no Alūksnes novada, gan arī attālākiem novadiem un Rīgas. “Pasākuma laikā būs dažādas meistardarbnīcas, kādu šajā pusē nekad nav bijis. Šis pasākums ir domāts visai ģimenei, un daudzas atrakcijas būs bezmaksas. Katra ģimene varēs atrast ko sev piemērotu,” teic A.Pilmane. Jāpiemin, ka šādu festivālu Litenē maija pēdējā sestdienā turpmāk plānots rīkot katru gadu. ◆

Kategorijas