Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientieristiem lieliski rezultāti

Didzis Bauers

2016. gada 13. maijs 00:00

55

Otrdien finišēja Alūksnes novada čempionāts orientēšanās sportā. Mūsējiem ir lieliski starti arī  Latvijas čempionātā.
Tradicionālajā Alūksnes novada čempionātā netiek liegts startēt arī citu novadu pārstāvjiem no Gulbenes, Smiltenes, Balviem, Grundzāles, arī Igaunijas. Tas kuplina sacensības, un Alūksnes sportistiem ir iespēja salīdzināt savus spēkus.

Startē jaunā apvidū
Dalībniekiem bija iespēja cīnīties par medaļām jaunā sacensību teritorijā, kas bija Pilskalna tuvumā Veclaicenes paugurainē. Šajā vietā ir dažas īpatnības, kādu nav citos novada apvidos: pļavas nomaina nelieli meži un kārtīgas gravas un kalni. Ir diezgan grūta caurejamība, tādēļ sportistiem vajadzēja izvēlēties labākos maršrutus, meklējot kontrolpunktus. “Startēja gandrīz 100 dalībnieku. Ļoti kuplā pulkā ciemos bija atbraukuši Veru (Igaunija) orientieristi. Zināmu daļu medaļu nācās pasniegt viņiem. Tas ir stiprs klubs, un viņiem līmenis ir augsts, ir izauguši vairāki valsts līmeņa sportisti. Neizpalika arī mūsu kluba biedru sekmīgie starti,” stāsta sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.
Uzvaras no mūsējiem izcīnīja: Māris Vabulnieks, Uldis Vērdiņš, Margita Grīnberga, Alla Jaunzema, Austris Kalniņš, Anete Anna Strazdiņa,Uvis Sproģis, Džeida Alsvika. Jāatzīmē, ka augusta beigās jau 35.reizi norisināsies “Malienas kauss”. Tas notiks šajā pašā vietā. Šī bija iespēja tiem, kuri domā tajā startē, iepazīties ar apvidu un karti.
Lielisks starts Latvijas
čempionātā
Savukārt Daugavpils 7. un 8.maijā uzņēma orientieristu simtus, kuri sacentās par Latvijas čempionu tituliem sprintā un garajā distancē. Tajā startēja arī kluba “Alūksne/Ape OK” pārstāvji. Vislielākā ažiotāža šajās sacensībās bija, vai novadniekam Edgaram Bertukam izdosies uzvarēt Latvijas čempionātā garajā distancē četrus gadus pēc kārtas. Pirmajā dienā notika sacensības sprinta distancē. E.Bertuks izcīnīja 2.vietu elitē. Uz starta neizgāja Jānis Kūms. V12 grupā Uvis Sproģis izcīnīja 3.vietu. V21A grupā 3.vietā - Jānis Umurs. Garajā distancē elites grupā pārliecinoši uzvarēja E.Bertuks, kuram tas jau ir piektais tituls šajā distancē un ceturtais pēc kārtas. Diemžēl pārējiem kluba pārstāvjiem neizdevās šajā distancē iekļūt labāko trijniekā savās grupās. ◆

Kategorijas